Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu platí vše, co jsem napsal k "Ong Baku". Ovšem netušil jsem, že se dokáže Tony Jaa ještě překonat. Od půlky filmu jsem jen lapal po dechu a nechápal. A ohromně se bavil, jako již dlouho u ničeho. Absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a absolutně vizuálně dokonalý nářez ... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit ... Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-))) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako romantický film mixnutý dokumentem o slonech. Nádherná barevnost dělá z úvodní čtvrthodiny vskutku příjemný estetický (možná trochu kýčovitý, ale co) zážitek. Děj je propracovanější než u Ong-bak, ale v podstatě není důležitý. Tony Jaa nepodává v podstatě žádný herecký výkony (pokud za něj nepovažujete řeč těla), jen chodí od soupeře k soupeři a předvádí neskutečné kousky. Choreografie bojových scén má tvrdost Bruce Leeho, mrštnost Jackieho Chana a dynamičnost Mortal Kombatu. Jenže na rozdíl od Leeho jsem tu postrádal nějakou hlubší podstatu souboje. V podání Tonyho Jaa se bojové umění mění v pouhý nástroj sloužící k nekonečnému bušení a kopání. Stejně tak podobnost s Jackieho souboji (třeba proskočení malým otvorem v okně tramvaje) je velmi nápadná, naprosto mi tu ale chyběla nadsázka, vtípek, kvůli kterému stojí za to Chanovi filmy sledovat. Nenechte se mýlit, mně se Tom youm goong líbil, a ty souboje JSOU úžasné, jen se mi zdá, že Jaa nepřišel s ničím jiným než přinesl už v Ong-baku. Je to geniální atlet, ale chybí mu nějaká hodnota navíc. I když jsem ty souboje sledoval fascinovaně, ke konci už na mě toho mlácení bylo moc. Prostě, něco tomu chybělo. Je jistě nesmysl soudit podle druhého filmu, ale pokud chce Tony skutečně přebrat žezlo po Jackiem, tak se musí ještě hodně snažit. Hlavně co se scénářů týče. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa rozbijí držky na tisíc způsobů v příběhu na téma: ukradli jste mi slona a vás to bude hodně bolet. Příběh je ještě primitivnější než to zní, ale o ten tady vůbec nejde. Tady jde opravdu jenom o Tonyho a jeho choreografii. A v tomhle ohledu to opravdu funguje velmi dobře a všechny bitky jsou opravdu výborný, hlavně ta s Lateefem a Jonesem. Ong-bak se mi zdál ale ještě o něco lepší ve všech směrech, protože režijně tento film není dvakrát zvládnutej. Svůj účel ale plní. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)
  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama