Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Belatris 

všechny recenze uživatele

Jako film to nefunguje, přestože některé složky jsou zajímavé a relativně dobře zvládnuté. Má to nesnesitelně unylé tempo, které neospravedlní jinakost postavy (Diane) a snaha dostat se jí pod kožich. Kdyby šlo o výborně zvládnutou formu vyšperkovanou ornamentální ujetostí, dokázala bych odpustit vyprázdněnost (protože i formální onanie pro mě předávají sdělení). Ale forma kulhá a to, co chtěl film sdělovat, neunese. Zklamání... ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh jedne obsese, ktery mohl byt urcite pojaty mene primocarou formou. Steven Shainberg se snazil zalepit slabsi scenar kontrastem dvou naprosto odlisnych svetu, ve kterem se pod jednou strechou potkava prototyp idealni americke rodiny s bandickou podivinu, kterou vede po cely film k nepoznani namaskovany Downey posilajici pozvanky do sveho bazenu potrubni postou ;) Nicole Kidman pozvanku okamzite prijma, netusic do jakeho sveta si ziskanym klicem otvira vratka. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Surreálná krása pod i na povrchu odlišného. Obsese jinakostí, snaha po prožitcích mimo typizovaně standardizovaný svět a odpoutání se od něj. Dlouhý tvůrčí proces, na jehož konci je nejen umělecké dílo, ale také smrt, hořké poznání, ale rovněž nová dobrudružství a nalezení sebe samé. Všechno, cokoliv, nic. Unikum, které však není zahleděné do vlastní tragičnosti, ba naopak odpoutává se od ní a nahlíží na sebe s lehkostí a střídmým humorem. 85%. To Kleopatra: V kožíšku to bylo rozhodně lepší .... :-) ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda to bylo mým momentálním mentálním rozpoložením, ale tento počin mě zaujal natolik, že jsem se od něj nedokázala ani na minutu odtrhnout. Obrazově perfketně zpracovaný snímek plný barev a dokonalé kamery. Už jen ty samotné schody vedoucí k bytu záhadného neznámého souseda mě fascinovaly a a stejně tak dveře, za kterými se skrývá tajemství. To, co se dělo poté, co Diane vstoupila do jeho nádherného obydlí, lze jen těžko popsat. Její fascinace odlišností mi nepřipadala nijak zvrácená, ba naopak. Rovněž zde bylo hezky znázorněno odmítání Dianina okolí, prostě zažité předsudky vůči všemu a všem, co se jen trochu odlišuje. Bohužel mě trochu zklamala Nicole Kidman, která dokáže vyjádřit různá pohnutí mysli jako je smutek, radost, dojetí, ale Diane Arbus jsem si představovala jako ženu silnou, vitálnější, průbojnější. Kidman mi tu místy přišla jakoby v pozadí a silně mi připomínala "Stepfordskou paničku". Robert Downey mě opět nezklamal. Hodně zajímavý a dojemný příběh, který stojí za to vidět. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný film.. asi jeden z nejpodivnějších do jsem kdy viděla. A i přes to mě něčím zasáhl.. je jistým způsobem uplně elektrizujicí, možná je to kombinací fakt krásne Nicole Kidman a Roberta Downeyho u kterého díky jeho vzhledu vyniknou právě ty jeho užasné hnědé oči. Zvlášť poslední půlhodina byl opravdu silný zážitek. Poprvé jsem ve filmu viděla erotickou scénu která působila fakt eroticky a totálně podmanivě. Žádná vulgárnost, i přes lehce bizarní situaci která jí předcházela. Ten film mě dostal.. ikdyž věřím že tohle není snímek pro každého, já sama se divím že mě něco takového dokázalo tolik zaujmout. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Jersey City (New Jersey, USA) a New Yorku (New York, USA). Film sa natáčal od mája 2005 do júla 2005. (Arsenal83)
  • Původně byla do hlavní role obsazena Samantha Morton. (formelin)

Reklama

Reklama