Reklama

Reklama

Tygr a sníh

  • Itálie La tigre e la neve (více)
Trailer

Obsahy(1)

Básník Attilio (Roberto Benigni) je lektorem na univerzitě v Římě a právě publikoval sbírku svých prací nazvanou "Tygr a sníh". Bezmezně miluje kritičku Vittorii (Nicoletta Braschi). Prakticky žije jen pro ni, dvoří se jí, pronásleduje ji na každém kroku a každou noc o ní sní. Vittorie si ho příliš nevšímá, jeho snažení přechází se shovívavým úsměvem a jen zřídka přijímá jeho neustálá pozvání. V roce 2003 odjíždí Vittoria do Bagdádu udělat rozhovor s iráckým básníkem Fuadem (Jean Reno). Během bombardování je zraněna a upadá do kómatu. Attilio neváhá ani minutu, vydává se za ní, rozhodnutý udělat cokoliv, aby svou milovanou zachránil. Snaží se pro ni zajistit lepší lékařskou péči, získat léky tam, kde není možné dostat ani aspirin, projde skrz minová pole, přejde poušť... Z obyčejného básníka se tak stává odvážný hrdina, který pro život své lásky dokáže udělat nemožné Tygr a sníh je milý příběh o obrovské vášni k životu, o síle lásky a o naději, že láska dokáže existovat a přežít i v těch nejtěžších časech. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

8ANDREJ

8ANDREJ (hodnocení, recenze)

Roberto Benigni opět předvedl skvělý herecký koncert pro mě pět hvězdiček .

Wolverin

Wolverin (hodnocení, recenze)

Nikdy jsem snad nezažil tak nesympatickou, otravnou, vlezlou, ukecanou a prostě dementního hlavní postavu. Hroznej sračka film.

MoiJe

MoiJe (hodnocení, recenze)

No ok, uz to mam, imdb zabrala. Ale aj tak je divne, ze niekde nevaruju. V podstate by mi to ani nenapadlo pri tak sirokodaleko premiatanom filme a kludne by som tam posielala aj anglicanov:-(

MoiJe

MoiJe (hodnocení, recenze)

Preco sakra nemozem hned len tak najst, ci to davaju v anglictine alebo v taliancine (s titulkami)?? Ako to vlastne je, neviete niekto?

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

je to neco mezi tim, ale docela dost se tu opakuje, takže je to podobně laděné jako Zivot je krásný, myšleno v tom skloubeni tragiky a komiky.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Tak to jsem opravdu zvědav, kam šlápne Benigni tentokrát. Bude to jako ivot je krásný nebo jako jeho ostatní filmy?

Reklama

Reklama