Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (81)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Demon 79 mi velmi sedl. Originální, lehce hororový námět (v téhle řadě třetí!), kde se hlavní postava chová logicky, i když se nachází v nelehké situaci. Dobovost a povedený soundtrack jsou taky velké plus. K absolutní spokojenosti mi však chybí buď ještě silněji zatlačit na pedál a humorem a nebo naopak vyprávět velmi vážně. A i když se mi epizoda líbila, zase to není Black Mirror - žádná tech vychytávka nebo tak něco. Každopádně asi nejlepší díl série. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našťastie záverečná epizóda "Demon 79" je opäť to, čo by som od Black Mirror reálne viac očakával. Napriek tomu, že to má tiež trošku iné elementy, na aké som zvyknutý, vie to pracovať so svojim námetom a dáva veľmi zaujímavú otázku k tomu, čo je vlastne správne a ako by sme v tomto smere mali vlastne zareagovať. Pripomenulo mi to v mnohom príbeh, ktorý napísal Stephen King a dočkal sa aj filmovej adaptácie "The Dead Zone". Keby ste vedeli, čo ten človek urobí, ako by ste sa zachovali? Čo by ste reálne urobili? Anjana Vasan v hlavnej role je vynikajúca a rovnako aj Paapa Essiedu, ktorý stvárňuje démona. Okrem toho ma bavili aj momentky, kde sme mali možnosť vidieť predstavy Nidy, keď ju ľudia skutočne vytočili. No potom k tomu pridáme jej reálne reakcie a vidíme, aký bol vlastne aj reálny svet. A keď ešte do toho Katherine Rose Morley hrá neskutočne nesympatickú kravu, o to lepšie to vynikne. Dobré zakončenie tohtoročnej série, uvidíme s čím príde Black Mirror nabudúce. Hodnotenie: B ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad ohraný, leč docela povedený. Do série Black Mirror to znovu takřka vůbec ničím nezapadlo, přesto se na to dalo docela dívat. Díl na vás dýchne nádhernou dobovou atmosférou. Je to správně ujeté a místy vtipné. Celý zážitek mi však po celou dobu narušovala ta zbytečná černá tempera v roli démona. Nechápu důvod pro tuto volbu a mám pocit, že to dost zásadně pohřbilo potenciál tohoto dílu, když z něj udělali tímto přičiněním čistě komediální lacinou frašku. To byl opravdu nesmírně otravně napsaný opičák. Závěr epizody byl zcela kule rvoucí a za doprovodu neskutečně dobře pasující hudby.  [70 %] ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade, s tou kamerou a štylizáciou sa fakt snažili a niekedy sa to dobre podarilo. Kompozícia, osvetlenie, štýl 80kových filmov a ta farebná paleta, všetko vcajku. Ale ta paleta farieb postáv XD. Ale ešte to dobré... Príbeh sa môže zdať najprv taký klasický ale ten démon s čiernym humorom to osviežil a posunuli o dosť vyššie. Avšak //SPOLERY// keď som videl záverečnú scénu kde indka, ktorá v podstate sama zabila skoro štyroch bielych mužov, kráča s démonom, ktorý má zhodou okolností tmavú pleť, do nekonečnej ničoty potom čo na zemi vypukla apokalypsa, mi prebehlo hlavou ako jebnute to znie XD. Keby, keby aspoň jedna z tých obetí nie je biely muž. Ale aj keby chcem tak právo povedať, že som offendnutý, to nikde nenájdem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jbť solídnu retro atmosféru, jbť solídny výber skladieb či relatívne dobrý nápad. Imigrantka, MLADÁ SEBAVEDOMÁ ŽENA svojimi veľkými PYSKAMI na sračky rozbije na kašu 4 mužov, pochopiteľne bielych. Ten ksicht tej atrapy na ľudskú bytosť v poslednej tretine príbehu ako nemal chybu, škoda však že do komédie alebo do Show Bennyho Hilla. Netflix demencia v celej svojej kráse, škoda že svet nemá viac takýchto Rambíc z Indie a žienky z tejto krajiny sú skupinovo znásilňované ako na bežiacom páse. Ale keď vymyslím liberálny príbeh v ktorom sebavedomé ženy ničia bielych mužov Indovia sa poserú a prestanú si zo žien robiť nafukovacie panny :-D. Tak vypatlané mozgy ako sa zišli v Netflixe nedal dohromady kedysi ani jeden z našich poslancov v relácii Jožo Pročko pokúša či Andrássy v Aj múdry schybí. Keby tá rasistická liberálna prasnica vybrala aspoň jednu obeť inej rasy alebo ženu človek nepovie pol slova, takto sa opäť ukázalo že všetko čo odkúpi Netflix dokonale skurví. Ale najlepší bol aj tak RAZ, RAZ, RAZ PUTIN, dvakrát dvakrát Zeleninskij :-D :-D :-D Žumpa s niekoľkými lepšími momentmi a dobrou hudbou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama