Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (149)

Teri123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem byla neskutečně zvědavá, co přijde a čekala úplnou pecku. Bohužel ta se nedostavila a já od půlky začala být dost zklamaná. Po zhlédnutí epizody jsem to vůbec nechápala, až pak mi to později všechno došlo. Nápad je to skvělý a herecky to nebylo špatné, jenom jsem se při sledování většinou nudila a chtěla aby byl konec. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antiteze Matrixu, která dává před nepříjemnou realitou přednost zjednodušující iluzi. Ponechme stranou možnost zneužitelnosti podobného zařízení, psychologické problémy z toho vzniklé (dvě oddělené identity v jediné mysli nebudou nikdy dělat dobrotu) a nakonec ponechme stranou i možnou rezignaci na řešení veškerých reálných problémů tohoto světa (protože k čemu řešit problémy, když se stačí připojit). Možná jsem v některých věcech staromódní, ale život by se měl milovat takový jaký je. V tom dobrém i v tom zlém. Stáří má na světě své nezastupitelné místo, podobně jako slabost a smrt. I bolest může mít svoji důstojnost, pokud se jí člověk postaví čelem a neuteče. ()

Reklama

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě že to byl příběh dvou leseb, bejt to o normálním hetero páru, tak to skončí jako všechny ostatní díly Black mirror, hodně špatně :) takhle tu máme ale jediný happyend tohohle seroše a jsem rád že jsem mohl být u toho :) jak by řekl pankáč LGTB not dead ! **. *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 9/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 8/10 viz profil ()

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejúžasnějších příběhů celého seroše! A navíc ta hudba! Zatímco v osmdesátkách u nás frčely přitroublý Sandry a Modrý Tanky, tady zazní průřez skvostů, na které se tehdy pařilo v UK či v US, doporučuju full soundtrack: Living in a Box, Salt-N-Pepa, Palmer, Simple Minds, Janet Jackson, Eric B. and Rakim, Alexander O´ Neal a jeho strhující Fake, INXS, luxusní pecka C´est La Vie od Nevila nebo kultovní Pump Up The Volume od MARRS, nejzásadnější hip hopové klasiky od Run DMC a Public Enemy, nechyběj FGTH, T.T. D´Arby, Yello, funkovej megahit Word Up od Cameo, dnes už zapomenutá lahůdka Lean On Me od Club Nouveau, ale ani topovky od Madonny, Whitney či Depeche Mode. Prostě parádní hudební společnost z doby, kdy ještě pop (nejen) nebyla taková sračka! ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smrt, truchlení, zálohování. LGBT friendly :) Mám tendenci se virtuálního života zastávat, protože nejsem pozitivista. Svým způsobem není nic samo o sobě, vše je jen virtuální. Jediné, co je opravdové, jsou naše pocity. A je jedno, na základě čeho je zažíváme, ke komu je cítíme. Kde končí člověk? Na konci svého prstu? Tam, kam dohlédne jeho zrak? Tam, kam dolétne jeho myšlenka? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Tvůrce seriálu Charlie Brooker si myslí, že epizoda má nejšťastnější konec, jaký mohla mít, i přesto, že někdo může říct, že se jedná o smutný konec. (griph)
  • V úvode epizódy je plagát ku kultovému upírskemu filmu z 80. rokov Stratení chlapci (1987), kde je skupina upírov posadnutá myšlienkou nesmrteľnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama