Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragedia. Boze to bolo take melodramaticke.. Najhorsia cast asi. Niekto tu spominal, ze je to vyslovene pre radost vytvorene a nema to byt prilis hlupe a dal tomu 5*. Co?? Praveze to JE hlupe a este ako. ** SPOILERY ** Postapo je fajn, ale zrazu nikde nikoho a parta prezivsich si ide len tak bez arzenalu pustinou a chcu ist do skladu, kde mohli najst vselico uzitocne. A vobec im nevadi, ze vsade mozu byt obavane roboticke psy. Iba jeden z nich ide v duchu Dr. Freemana z Half-Life. A co sa nestane. Narazia na osamoteneho vlka. Taketo studenstke cvicne projekty do serialu nepatria. Co je vyraznejsie na tejto epizode, je hudba. Ciernobiele zobrazenie ma svoje caro, ale nedava ziadny zmysel pre tento pribeh, jedine preto, aby nemuseli kvoli robotovi tolko renderovat sceny. Ale pre pohlad robota ako on vidi priestor je to fajn. Hon na rebelku by skoncil ihned ako sa robot vybil, namiesto toho, aby ho poskodila a odtrhla mu tie jeho nozicky, tak uteka od neho prec. On sa za malu chvilu dokaze dobit a to aj bez toho, aby riadne svietilo slnko. To uz nebude asi solarny robot a teda hon pokracuje. Zaujimava je srapnelova obrana robota, namiesto otravy svojho ciela, srapnely maju v sebe lokator. Co je ucinejsie? A zaver? Typicky ako pri starych akcnych filmoch, zrazu dojde cela delegacia policajtov a zachranarov, ked je uz po vsetkom a hrdina objima svoju milu s obviazanou rukou. Len tu pridu dalsi roboticki kamarati. ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát je to pre mňa od tvorcov BM sklamanie. Myslel som si, že epizóda ma nebude baviť už len kvôli čiernobielemu filtru ale koniec koncov to bol pre mňa ten úplne najmenší problém. Dej síce nebol zlý no chýbalo mu to poučenie, vysvetlenie(aj keď nie vždy tak úplne priame) a ten nádych Black Mirror. Nemáte vlastne ani poňatie o čo tu ide. Predpokladám, že koniec mal byť smutný no ani to v mojom prípade nezabralo a k vyššiemu zisku hviezdičiek to nepomohlo. Nevadilo by mi ak by bol tento seriál o týchto 40 minút kratší. Bohužiaľ zatiaľ najslabšia epizóda spomedzi všetkých sérií. ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám vůbec pocit, že bych koukal na Black Mirror, od toho mi tady chybí nějaký nástin vzniku samotných psů, jejich účel a proč všechno šlo do hajzlu. A upřímně ten konec s obsahem krabice mi přišel spíš směšný než emocionální. Mohla mu ušít cokoliv z kusů oblečení jako se to dělalo kdysi. Nemělo vůbec smysl jezdit ve třech lidech do oblasti zamořené "psy" a riskovat životy pro takovou blbost. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůle přežít. Poměřit vůli s druhými. Vůli prosadit svou vůli. I když je naprogramovaná... Pěkné natoceno, triky a pohyb a kamera, ale myšlenkové plytké. Prostě jen takový lehce hororový survival, který v divákovy vyvolává maximálně otázky, jak je možné, aby se toto stalo. Jak by se lidstvo do takového stavu mohlo dostat? Z počátku totiž vypadá, že jde o ochranu majetku, a tam by muselo dojít k hodně razantnímu posunu vnímání práva, aby se mohlo stát toto. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se mi hodnotí špatně - to, že je úplně jiná, asi nemá smysl rozebírat, to tady i na imdb kváká každej druhej. Mně se to nakonec vlastně i většinu času docela líbilo - ta atmosféra zmaru a bezvýchodnosti byla hustá krásně, to tomu třeba rozhodně upírat nechci. Asi jsem schopnej chápat i tu černobílost - Metalhead je přiznaně minimalistickej a timhle jen dává najevo, že soustředění pozornosti má bejt jinde než v pilířích klasickýho filmovýho dramatu. Na druhou stranu, ta minimalističnost ve všem ostatním, jakkoliv proti ní systémově nic nemám, mi tady přijde spíš naškodu, protože to, že se to ptá na mnohem víc věcí (=na všechno) než na který odpovídá (=na nic), to mi prostě nepřijde natolik zajímavý nebo nosný, aby mě to přesvědčilo, že je to vlastně kladem. Ale oukej, beru to, že tvůrci BM obecně nejedou v zaběhlejch kolejích a že kromě námětů můžou chtít provokovat i zpracováním, a pak je to vlastně všechno celkem sympatický, a beru teda i tohle. Jen musim zopakovat, že prostě zrovna tahle kombinace (jakkoliv má prvky, který mě bavěj - všudypřítomná zoufalost a útěk před nevyhnutelnym, to, jak byli ti psi udělaný, zajímavý záběry scénérií...) mě osobně nakonec jednoduše nepřesvědčila - a to ani tou poslední scénou u krabice medvídků. (POZOR, TROLEJ) Mezi WTF moments bohužel musim zařadit třeba ten závěrečnej (byť nedořečenej) záběr s nožem u krku - vzhledem k dostupný brokovnici je spusta efektivnějších, jistějších a bezbolestnějších způsobů, jak se zabít, než si nějakou kudlou pižlat krkavici. A taky bych se hodně divil tomu, kdyby ve světě načrtnutym Metalheadem ty sympatický pejskové museli čekat na to, až ňákej jejich kámoš Punťa támhle na Frantu vyplivne ty svoje trackovací střepy, než mu budou moct jít pomoct - že by do tý doby nebyli schopní mezi sebou nijak komunikovat o tom, kdo je zrovna cílem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)

Reklama

Reklama