Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Recenze (71)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Kouzla, čáry, magii to beru! A David Copperfield je největší borec v tomto oboru. Je to mistr iluze, sice nevíte jak to dělá, ale víte, že je to trik a jde jenom o to, na to přijít. Když to Derren Brown, no podle mě je to nahraný, protože nic nesvědčí o tom, že by nebylo. Protože některým věcím se proste uvěřit nedá. Třeba se pletu, ale (teď neudržíš 55KG holku, no promiňte). ()

Nischa 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak zde může někdo srovnávat Copperfielda a Browna, když každý dělá úplně něco jiného. Copperfield je iluzionista, který má předem připravené triky a speciální pomůcky k nim, kdežto Brown se zabývá psychologií, podvědomím a lidskou myslí. To jsou 2 naprosto odlišné věci! Před Derrenem smekám, skutečně mu to jde, mnoho lidí nemá takový dar manipulace s ostatními pomocí psychologie. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Raději si přečtěte stejnojmennou zajímavou knihu. Jako zábavný pořad v televizi je to spíš průměrné, protože velká část triků vypadá zjednodušeně řečeno asi takto: DB: Mysli si nějakou kartu. Oběť: Dobře. DB: Je to srdcová sedma? Oběť: Ano, je! Jásot kolemstojících. Oběť (do kamery): To je neuvěřitelné, já jsem si jen myslel kartu a on ji uhodl. To je fantastický zážitek, ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat!______ Je hezké, že se na začátku každéhu dílu DB chlubí, že v pořadu neúčinkují žádní herci, ale ještě by se taky mohl pochlubit, kolikrát byl každý trik natočen, než se povedl. Napoprvé to určitě nebylo, jinak by se s tím taky chlubil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohoto manipulátora a znalce lidí nikdy nepotkám. Moc rád bych si vyzkoušel jeho dokonalý úsudek a hbitou improvizaci a porovnal realitu s dojmem diváka. For monolog: Darrena kritizujes a Copperfielda také? Já jen, že jejich kouzla skrz obrazovky jsou založené na stejných principech a nemusí fungovat na všechny o to ani nejde. To, že Darren je profík a oni ne, něco dokazuje? Na světe asi nebude moc lidí na jeho úrovni. Osobně jsem očekával, že Darren předvede úžasné věci a většinou jsem se dočkal. Nechci vidět ohranné kraviny jako zmizení letadla, sochy svobody, vlaku ... To je vše na jedno brdo, ale přesvědčování lidí a vnucování jim vlastní myšlenky, patří mezi nejpůsobivější a nejužitečnější schopnosti. PS:Moc nechápu proč koukáš na takový pořád o kouzlech a manipulaci, když na to nejsi zvědavý. For monolog2: neřekl jsi, co je pro tebe úžasné (popř. co tedy neumí každý druhý známý řečník:)). Samozřejmě, raději bych tohle zažil naživo, než se dívat na sestříhanou verzi... PPS:na další variaci na "kouzelník/psycholog/manipulator" už radši nekoukej:-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím více dílů, tím větší nuda. Ze začátku jsem na to taky koukal jako puk s vykulenýma očima, ale to jsem koukal i na Copperfielda. Všechny triky kouzelníků s tím počítají, že se podvědomě chceme nechat obalamutit, že podvědomě nechceme vědět, jak se to povedlo, ale být ohromeni. Časem ale to prvotní okouzlení odezní a ani se člověk nemusí moc pídit, aby zjistil, jak se které triky dělaly. A ak vypovídá mnoho Derrenových fanoušků, často to není o nějaké hypnóze, ale o tom, že když si je vybere pro svoji show, berou to jako poctu a v podstatě je jim jasné, že musejí hrát svou roli. A tak hrají, ač jsou neherci. Derren to ostatně vysvětluje i ve své knize, že lidé prostě vidí a dělají to, co podvědomě vlastně vidět a dělat chtějí, a on je k tomu jen navede. Hra s asociacemi, pokud o ní víme, pak už také tolik nefunguje. K tomu si přidejme prohlášení policistů a televizních pracovníků, kteří Derrenovi pomáhali s různými spíše počítačovými televizními triky, a také našlapaným střihem nepovedeného materiálu, a máme zde entertainera, který se umí prodat, ale motá se pořád v jednom kruhu a nemá už čím překvapit. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno