Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Aidan 

všechny recenze uživatele

Vedle mladistvých géniů patří depresivní outsideři s třicítkou už už na krku k mým oblíbeným filmovým postavám. Dějiště je kouzelně skličující: omšelé město v jak placka rovné Indianě uprostřed zimy. Bezvýchodné prostředí, bezradný hrdina, krásná Liv Tylerová a příhodně unylý děj. Trochu melancholičtější variace na Gilberta Grapea. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film má čas, nikam sa neponáhľa. Má čas na všetko. Rozobratý príbeh by sa dal natočiť strhujúcejšou formou, ale tento má proste len pomaličky plynie a s postupným pribúdaním minút, pribúdala aj spokojnosť (zo začiatku som tipoval tak šesťdesiat percent). Affleck svojho patetického loosra zahral s prehľadom a elegantne, niekedy mi podobné typy postáv začnú liezť na nervy, tento výkon stačil na to, aby mi som si postavu Jima dokonca aj trošku obľúbil. Takže ak sa náhodou Buscemiho tvár pred obrazovkou niekomu zunuje, určite má tento pán budúcnosť aj za kamerou. A vlastne som od neho ako herca nezávislých filmov a navyše aj po predtým zhliadnutej 'Animal Factory' film iného štýlu ani nečakal. 80%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Melancholický príbeh flegmatického hrdinu v podaní Caseyho Afflecka, ktorý sa vracia k rodičom domov po neúspešnom zapadnutí do veľkomesta až po jeho odchod. Vracia sa domov s tým, že v podstate nevie čo bude ďalej robiť ale vie na isto, že v rodinnej firme robiť nechce. Po tom čo jeho brat spácha nehodu (jeho pričinením) sa však v rodičovskej firme zamestná, nepriamo spôsobí jej zánik, matka sa dostáva do vezenia pretože niekto posiela z ich firmy balíčky s trávou. Proste jeho príchod nie je zrovna z tých najšťastnejších a tak si povie, že by mal odcestovať, vie aj asi kam ale prečo? No je tu ešte jeho nová známa v podaní Liv Tyler ktorá by to mohla trošku zmeniť. Úsmevný malý nezávislý film podareného herca Steva Buscemiho. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezávislých snímků, odehrávající se na maloměstě v pošmourné atmosféře mezi loosery. Jako obvykle, velký prostor dostávají pomlky, záběry na různé dopravní prostředky - zejména s důrazem na vlak - a vztahy v rodině. Scény ze školní košíkové a vězení jsou už tak provařené, že by se daly brát jako parodie. Nuda. /2. 10. 11./ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si z toho mám vybrat, jak Samotáře Jima uchopit. Má to být romantika (příběh se sestřičkou)? Má to být krimi/akce (příběh s povedeným strýčkem)? Má to být drama (příběh Jimovy rodiny)? Celý film je takový nezáživný, utahaný, jako by se nemohl rozhodnout, kterou dějovou linii sledovat, kam se dále ubírat. Nuda, otrava... 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Několik členů z rodiny scénáristy se ve filmů objeví jako vedlejší postavy: Jeho bratr hraje agenta z protidrogového, otec hraje souseda, kterému patří trampolína, jeho matka se krátce objeví, když Jim (Casey Affleck) málem narazí autem do stromu, a konečně Jimovy neteře jsou ve skutečnosti neteře scénáristy. (CliffLee)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Celý film je natočený pomocí digitální kamery Panasonic AG-DVX100A mini-DV. (CliffLee)

Reklama

Reklama