foto

Mary Kay Place

  • nar. 23.9.1947 (70 let)
    Tulsa, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato absolventka University of Oklahoma, která vyrůstala v Tulse, začala svou hereckou kariéru tím, že se dostala na pozici asistentky známého televizního producenta Normana Leara. Tehdy se začala podílet na scénářích k seriálům např. ALL IN FAMILY, THE MARY TYLER MOORE SHOW, PHYLLIS či velmi populárnímu M*A*S*Hi a v leckterém z nich si i zahrála nějakou malou roli. Poprvé, kdy si jí lidé všimli o poznání více, bylo, když postavu Loretty Haggersové (fyzicky postižené countryové vokalistky) v satirách na MARY HARTMAN, MARY HARTMAN a FOREVER FERNWOOD nejen stvořila, ale i ji zahrála, za což byla nominována na cenu Emmy.

Countryovou zpěvačku nejen hrála, ale sama jí i byla a jako taková nahrála u firmy Columbia tři alba, přičemž za jedno z nich (Tonite! At the Capri Lounge… Loretta Haggers) byla v roce 1976 nominována na cenu Grammy. Tou dobou měla ve filmech spíše menší role (např. role právničky Meg ve filmu VELKÉ ROZČAROVÁNÍ).

V 90. letech se vrátila k televizní činnosti a to nejen jako herečka v seriálech (př. NEMOCNICE CHICAGO HOPE), ale hlavně jako režísérka jednotlivých epizod televizních sitcomů (př. PŘÁTELÉ). Její zatím poslední význámná role byla ve filmu MANNY & LO z roku 1996, kde ztvárnila matku dvou osiřelých dívek.

Petr "Avalon820" K.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hollarovi
2015 Claire's Cambodia
I'll See You in My Dreams
Stážista
2014 Last Weekend
Miss Meadows
2013 Country Christmas Story, A (TV film)
Milo
You're in Charge
Zase doma (TV film)
2012 Na mol
2010 Leonie
Shrek: Zvonec a konec
2009 Julie a Julia
Mládí v hajzlu
Nějak se to komplikuje
2008 Taktika prstů
2007 Grace už není
Maminčin mazánek
2005 Nine Lives
Samotář Jim
2004 Death and Texas
Evergreen
Killer Diller
Silver City
2003 Latter Days
Nikdo se nic nedozví
2002 Holka na roztrhání
Junk
2001 Anděl na skřipci
My first Mister
Slez ze stromu
Woman's a Helluva Thing, A (TV film)
Životní jistoty
2000 Miláčku, vrať se
1999 Narušení
Případ Ellie Neslerové
V kůži Johna Malkoviche
1998 How to Make the Cruelest Month
Naturally Native
Pecker
Výchozí bod (TV film)
1997 Chuť lásky (TV film)
Stíhání
Vyvolávač deště
1996 For My Daughter's Honor (TV film)
Má nejlepší přítelkyně (TV film)
Manny & Lo
Občanka Ruth
1995 Talking with (TV film)
1994 In the Line of Duty: The Price of Vengeance (TV film)
Leslie's Folly (TV film)
Tetovaná Tereza
1993 Telling Secrets (TV film)
1992 Just My Imagination (TV film)
Kapitán Ron
Samantha
Všechno byla lež (TV film)
1991 Hlas srdce (TV film)
1990 Jako andělé
Traitor In My House (TV film)
1989 Na šikmé ploše (TV film)
1988 Nový život
Portrait of a White Marriage
1987 Baby Boom
1986 Girl Who Spelled Freedom, The (TV film)
History of White People in America: Volume II, The (TV film)
1985 Badatelé
History of White People in America, The (TV film)
Lichotky
1984 For Love or Money (TV film)
Mom's On Strike (TV film)
1983 Cena za něžnost
Velké rozčarování
1982 Waltz Across Texas
1981 Moderní problémy
1980 Act of Love (TV film)
Vojín Benjaminová
1979 More American Graffiti
Začít znovu
1977 New York, New York
1976 Cesta ke slávě
The Cheerleaders (TV film)

TV seriály

2017 Imposters (TV seriál)
My Balls, Dickhead (S01E02)
My So-Called Wife (S01E01)
2016 Grace and Frankie (TV seriál)
The Chicken (S02E06)
2015 Grace and Frankie (TV seriál)
The Credit Cards (S01E02)
The End (S01E01)
2014 Mizera (TV seriál)
2013 Život je boj (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Slepá víra (S06E10)
2012 Úplně normální (TV seriál)
2011 Zajatci předměstí (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Když se muži a hory setkají (S05E10)
Vymýtání ďábla (S05E09)
Smyčka se stahuje (S05E08)
další epizody (8)
2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Krevní msta (S04E07)
další epizody (7)
2009 Znuděný k smrti (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Svátost (S03E10)
Na hraně (S03E08)
Bojuj nebo uteč (S03E07)
další epizody (8)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Deštivé dny (S02E09)
2007 12 Miles of Bad Road (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
V úzkých (S02E09)
další epizody (9)
2006 Minor Accomplishments of Jackie Woodman, The (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (8)
Vražedná čísla (TV seriál)
Protest (S02E16)
2001 Historky z města (TV seriál)
1993 Tales of the City (TV seriál)
1977 Forever Fernwood (TV seriál)
1976 Mary Hartman, Mary Hartman (TV seriál)

Dokumentární

2016 Norman Lear: Just Another Version of You

Scenáristická filmografie

TV seriály

1973 M*A*S*H (TV seriál)
Žhavé rty a prázdná náruč (S02E14)

Režijní filmografie

TV seriály

1995 Přátelé (TV seriál)
Rossův seznam (S02E08)
1990 Snílek (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace