Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderní Tokio nejsou jen nablýskané věžáky, firemní čtvrti a obchodní centra. V jejich stínu leží uvadlé okrajové části plné jednolitých domů, zastrčených uliček a malých krámků. Zde žije Juko, svobodná, nezaměstnaná, maniodepresivní třicátnice. V jejím životě se vyskytuje i několik nestálých partnerů, kteří se také potýkají s osobními a psychickými problémy. Stejně jako Juko, její nálady a její život i film se pohybuje mezi póly humoru a tragiky. Rjúiči Hiroki po celosvětovém hitu Vibrátor přichází s dalším nesentimentálním, ale přesto citlivým a vřelým ponorem do ženské psychiky a do problémů moderní společnosti. To vše na pozadí láskyplného pohledu na zašlá tokijská zákoutí. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Velmi intimní a delikátní sonda do ženské mysli, duše a pocitů, působivý a svým způsobem obohacující film, přirozené a velmi dobré herecké výkony, sympatická hudba. I svým pomalým tempem dokáže strhnout. 90 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sonda o osamelých ľuďoch podľa Hirokiho. Všetky tri filmy, čo som od neho zatiaľ videl mali rovnakú smutnú atmosféru. Postavy v jeho filmoch veľmi silno túžia cítiť teplo iného človeka. Túžia byť vypočuté a pochopené. Hoci každá sa k tomu snaží dopracovať svojským spôsobom. It´s Only Talk je oproti predchádzajúcim snímkom konzervatívnejší a možno práve preto sa viacej vyhráva s tými čarokrásnymi detailmi z ktorých sa neskôr stanú spomienky( ak to vnímame cez pohľad hlavnej postavy). Film neprináša riešenia. Nesnaží sa ani emočne diváka ozbrojiť. Jeho úlohou je ukázať nám určitý úsek času, kedy samota na chvíľu nebola. To, čo si z toho každý odnesie je len na ňom. Osobne som si ale túto prechádzku Tokiom užil. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně plynoucí film. Mezi Yuko a Šoičim to fungovalo, občas jsem měl dejavu (Ztraceno v překladu), ale za to asi mohla hudba. Zajímavá vedlejší role padesátkovýho Forda Ferlaina. ()

tygr! 

všechny recenze uživatele

Fotogenické předměstí Tokia, fotogenické interiéry, fotogeničtí hrdinové a prázdnota na duši. Film o tom, že ať jsme jakkoli samostatní, potřebujeme někoho, kdo se o nás postará, když jsme zrovna v prdeli... ()

Reklama

Reklama