Reklama

Reklama

Pán času - Série 14 (2023) (série)


Legenda o Ruby Sundayové (S14E11)

(epizoda)
  • Velká Británie The Legend of Ruby Sunday

Doktor a UNIT vyšetřují noc, kdy se Ruby narodila, ale vypustí prastaré zlo. (Disney+)

Recenze (7)

Kafcula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda byla úchvatná.  Celou dobu jsem napjatě  sledoval kdo by mohl být  ten kdo čeká.  Bylo to nakousnuto  již  v The Giggle a the Devil's  Chord.  Začátek  se hned vrhnul  do akce. To jak si Doktor  myslel že  je ta žena  jeho vnučka  bylo docela divné  ale užil  jsem si to. Posledních 10 minut jsem byl i na okraji židle  a napjatě jsem čekal  jak tato epizoda skončí.  Návrat  nepřítele  z klasických sérií byl prostě  skvělý.  Nemohu se dočkat  na poslední  epizodu protože  tahle série  je fakt skvělá. ()

Reklama

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Rozhodně se nejedná o tu nejlepší epizodu Doctora Who (dokonce není dle mého ani nejlepší z této série), to ale nic nemění na faktu, že se za mě jedná o tu nejzábavnější a nejnadupanější epizodu Doctora Who za posledních cca 10 let a je to díl, u kterého jsem měl ihned po dokoukání chuť si to pustit znova. Tak zaprvé, blížíme se do finále a já naprosto miluju tento typ finálí, kdy tvůrci do jednoho příběhu hodí všechny známé postavy, co si nějakou dobu budují. Působí to najednou mnohem více epicky a velkolepě. Dále bych chtěl probrat věc, které si neskutečně cením. Většina sérií Doctora Who je totiž epizodní a málokdy se stává, že by jedna dějová linka z jedné série nějak výrazně ovlivnila sérii jinou. Což je hrozná škoda, protože tu máme seriál s 60 letou historií a potenciál na dějové linky, co se budou tvořit a rozvíjet několik desítek let a diváci budou napjatě čekat na jejich rozuzlení, ten tu prostě je. A je hrozná škoda, že toho tvůrci moc nevyužívají. A proto strašně cením Russella a celou dějovou linku s Doktorem, který uvažuje nad tím, jestli Susan Triad není jeho ztracená vnučka. Nevím, jak mám popsat ten pocit, co jsem cítil, ale je strašně super vědět, že tahle dějová linka, která je více než 60 let stará, se ještě stále rozvíjí :D Na závěr samozřejmě musím zmínit naprosto bombastické odhalení na konci dílu, které se společně s odhalením Vládce ze 3. série a Missy z 8. série okamžitě stává jedním z mých nejoblíbenějších plot twistů. A může za to i naprosto fenomenální hudba Murrayho Golda, který je na svém absolutním vrcholu. Pokud bych měl na epizodě přece jenom něco kritizovat, tak to bude celá ta část v časovém okně, která trvá asi 15 minut a je neskutečně a zbytečně roztahaná. To je ale jen malá vada na kráse. Těším se na finále a doufám, že Sutekh a jeho světová apokalypsa bude správně epická a velkolepá, stejně jako byl tento díl. 10/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Lenny Rush byl původně obsazen do epizodní role v epizodě Špunti z kosmu (r. 2024) jakožto postava Erica. Na producenty ovšem udělal svým hereckým výkonem takový dojem, že se rozhodli vytvořit novou postavu Morrise Gibbonse přímo pro Rushe. (BaronMartin)

Reklama

Reklama