Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek metalu jsem zaplesal.Už jen obsazení filmu-Jason Bonham (Led Zeppelin), Zakk Wylde (Ozzyho dvorní kytarista), který ani nestál za to, aby byl uveden v obsazení!!!!!! Mark Wahlberg, který zahrál svou roli fantasticky a krásná a mladá Jenifer Aniston. Nemůžu ani opomenout nádhernou roli Timothy Spalla, známého jako Červíčka ze série o Harry Potterovi. A nakonec super soundtrack. Jasných pět hvězd. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Za vlasy příjemně přitažený film s prvky komedie, který dost zavádí svými plakáty :) Všichni vyznavači hair metalu si přijdou na své, je tu krásně zparodován svět velké hudební skupiny, hudebního byznysu, ale i posedlost vlastními sny a zbožňování vzorů, které by ve skutečnosti nikomu jako vzor sloužit neměly. Nicméně z mého hlediska tu máme Jennifer Aniston v jediné herecké poloze, kterou dobře umí, a to mírně ublížená a lehce odstrčená třicítka, krásně naivního Marky Marka a hromadu skvělých herců v epizodních roličkách :) Největší body za mě dostává soundtrack, který opravdu nemá chybu. Obří bonus dávám i za (většinou) skvělou synchronizaci playbacku a hraní muzikantů, na čemž třeba strašně trpěl The Rocker (neplést s tímto Rockerem:) 66,6%! ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Krásná a sentimentální vzpomínka na mé mládí, údajně inspirována skutečnými událostmi (Judas Priest). Filmu vévodí dobré obsazení (Wahlberg, Anistonová, Flemyng, Olyphant, West), v roli jednoho z kytaristů Steel Dragon můžeme poznat (k nepoznání oholenou) skutečnou rockovou ikonu - divocha Zakka Wyldea. Vyzdvihl bych také Herekovu snahu držet se reality a NE jen slepě servírovat další tupou pohádku o tom, jak chudý chapec ke štěstí přišel.... Onu kupu patosu, žánrových klišé a spoustu moralizování (typu: "Po každém vzestupu musí přijít zákonitě pád") v mém případě spolehlivě přebíjí láska s hudbě... ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale celý tenhle film mi přijde jak parodie. A nebo jako by si filmaři dali záměrně nesplnitelný úkol. Mark Wahlberg jako rocková hvězda, Timothy Spall jako velký producent, Jennifer Aniston jako sexy (?) rockerova holka? Tady se někdo musel zbláznit! A pokud ne, asi šlo o nějakou sázku typu "uvidíte, že dokážeme i nemožné". Pokud jste vyznavači hesla "proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě!", možná se vám bude tenhle film líbit. Ale jinak je to ostuda. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Povinost pro příznivce glam metalu.Opravdu velkej nářez,hodně prachů,chlastu,děvek a drog,ty nám tedy tajemně neukázali...Na druhou stranu takhle vydělávající mašina musí mít nějaký pravidla a trade mark a kdo to nectí,ať jde třeba do hoven.Jak pozve během koncíku na podium nějakýho frajera a se slovama-jdu na malou,úplně odejde do pryč,aby oživil klubovou scénu v Seattlu by se teda asi stát nemohla,ale je megavtipná..A Wahlberg na rock star teda fakt má!!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Původní název snímku byl Metal God. To je také přezdívka zpěváka Judas Priest, Roba Halforda, který byl inspirací pro původního frontmana Steel Dragon. (liquido26)
  • Film se odehrává v roce 1985, ale několik písní, které Steel Dragon hrají nebo ve filmu zazní, bylo natočeno až později. (liquido26)
  • Přípravou pro roli Izzyho byl pro Marka Wahlberga čas strávený z Vincem Neilem, zpěvákem Motley Crue, v době kdy Wahlberg rapoval ve své skupině Marky Mark and the Funky Bunch. (liquido26)

Reklama

Reklama