Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (18)

  • ANACHRONISMUS: Během zkoušky skupiny Blood Pollution má jeden z jejích členů na sobě tričko Metallicy, které ale bylo vyrobeno až v 90. letech. (liquido26)
  • Když Izzy a Emily poprvé vstoupí do Cuddyho rezidence, můžeme si všimnout fotky Kirka Cuddyho a Bruce Dickinsona, zpěváka Iron Maiden. (liquido26)
  • Film se odehrává v roce 1985, ale několik písní, které Steel Dragon hrají nebo ve filmu zazní, bylo natočeno až později. (liquido26)
  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)
  • Střecha použitá pro tiskovku, na které Steel Dragon oficiálně ohlašují Izzyho jako svého nového zpěváka je stejnou střechou, na které se odehrávala tisková konference a párty ve snímku o jiné fiktivní metalové skupině - This is Spinal Tap. (liquido26)
  • Přípravou pro roli Izzyho byl pro Marka Wahlberga čas strávený z Vincem Neilem, zpěvákem Motley Crue, v době kdy Wahlberg rapoval ve své skupině Marky Mark and the Funky Bunch. (liquido26)
  • Písnička "We All Die Young", kterou Steel Dragon ve filmu hrají, je cover verzí od Steelheart, kapely, ve které zpívá Michael Matijevic, který ve snímku zpíval místo Wahlberga. (liquido26)
  • Nick Catanase, který se Zakkem Wyldem hraje v kapele Black Label Society, si ve filmu zahrál Xandera Cumminse, kytaristu Blood Pollution, revivalové skupiny Steel Dragon, jehož vzorem byl Ghode, kterého ve filmu hraje jeho spoluhráč z BLS Zakk Wylde. (liquido26)
  • Členy skupiny Steel Dragon byli: Bobby Beers - zpěv (Jason Flemyng), Kirk Cuddy - kytara (Dominic West), Ghode - kytara (Zakk Wylde), Jorgen - baskytara (Jeff Pilson), A.C. - bicí (Jason Bonham), Izzy - zpěv po odchodu Bobbyho Beerse (Mark Wahlberg). Wylde, Pilson a Bonham hráli v písních Steel Dragon sami. Za Dominica Westa na kytaru zaskakoval druhý kytarista Black Lebel Society, Nick Catanase. Místo Wahlberga zpíval Michael Matijevic ze skupiny Steelheart a místo Flemynga Jeff Scott Soto ze skupiny Yngwieho Malmsteena. Se Steel Dragon si také v roli fanouška, kterého pozve Izzy na pódium, zazpíval zpěvák Myles Kennedy. (liquido26)
  • Ve snímku si zahraje také několik muzikantů - Jason Bonham (syn zesnulého Johna Bonhama, bubeníka Led Zeppelin), Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Lebel Society), Jeff Pilson (Dokken) a Nick Catanase (Black Lebel Society). (liquido26)
  • Scény z koncertů Steel Dragon se natáčely na skutečném festivalu. Když Mark Wahlberg spadnul během koncertu ze schodů poprvé, publikum, které nevědělo, že to do filmu patří, ztuhlo hrůzou a na stadionu zavládlo hrobové ticho. Poté, co se scéna několikrát opakovala, diváci pochopili, že to není doopravdy a přestali si toho všímat. (liquido26)
  • Přestože jde o příběh inspirovaný skupinou Judas Priest, ve filmu nezazní ani jedna píseň Judas Priest. (liquido26)
  • V hale Cuddyho rezidence je možno vidět vystavěný kostým, který silně připomíná jeden z Halfordových kostýmů. (liquido26)
  • Rob Halford prohlásil, že Rock Star je jedním z jeho oblíbených snímků. (liquido26)
  • Příběh filmu se částečně schoduje s příběhem Tima "Rippera" Owense. Zpěvák revivalové skupiny se po odchodu zpěváka, který je utajený homosexuál, ze své oblíbené skupiny, stane jejich novým zpěvákem. Owens byl dva roky po natočení filmu z Judas Priest propuštěn, aby se na scénu mohl vrátit Halford. Několik věcí však bylo ve filmu oproti skutečnosti pozměněno. Např. Rob Halford nebyl vykopnut, ale odešel sám. Owens nepochází z Pittsburghu, ale z Akronu v Ohiu, Halford opouští Judas Priest až v devadesátých letech, ne osmdesátých. Podle producentů se však film odehrává v 80. letech proto, aby se mohl příběh ubírat jiným směrem. Podle Owense však byl důvod k tomu, že producenti příběh pozměnili ten, že se se skupinou Judas Priest nedohodli na finančních podmínkách k získání autorských práv. (liquido26)
  • Původní název snímku byl Metal God. To je také přezdívka zpěváka Judas Priest, Roba Halforda, který byl inspirací pro původního frontmana Steel Dragon. (liquido26)

Reklama

Reklama