Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Brosnan překvapil a jeho procházka hotelovou halou je super. Jenže jinak nepřekvapilo nic. Není to úplná nuda, ale něco tomu chybí. Možná je to ve scénáři, protože ty postavy prostě nevydržej dostatečnou dobu ve stejný poloze a hned udělají něco, co k nim nesedí, takže to postupně přestane překvapovat a už jen sledujete, co se bude dít, aniž byste někomu mohli nadržovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah by rád ukončil svoji kariéru. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden správný Američan . Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivádí řadu komických situací. Snímku vyšlo jeho herecké obsazení, podstatně méně se mu daří ve skloubení thrilleru, dramatu a komedie. 40% ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Kam ho jen zařadit? Opravdu nevím, čím chce film být, ale ať je čímkoli, ať je komedií, dramatem, thrillerem, tak vlastně není ničím a ani jednu z definicí těchto žánrů nesplňuje.. Musím sice uznat, že viděl Bonda s knírem, tetováním a pupkem, jak se jen ve slipech a kovbojských botách prochází po hotelu je opravdu zážitek. Až takový, že na zbytek filmu už si nevzpomínám a to jsem ho viděl včera. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile prekvapilo. Napad je dobrej a celkem originalni, tech par akcnich scen funguje slusne a sem tam tu je nakej vostrej vtipek. Co se tyce hercu, tak Kinnear je fakt v pohode, ale to co tu predvadi Brosnan je fakt neskutecny. Nepamatuju si, kde, krome Bonda, by se mi takhle libil. Jeho postava vecne nalityho, nadrzenyho a unudenyho vraha je naprosto bezchybna a on je v ni absolutne dokonalej, takze celej film tahne a hazi jednu hlasku za druhou a vetsinou jsou to samy dobytkarny. Je akorat skoda, ze obcas se film fakt hodne rozjede a za chvily tu je najednou naky hluchy misto, takze se to zas zadrhne, ale celkove jsem se dobre bavil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad skvelý, realizácia naozaj slabá. Počas celého filmu sa striedali skvelé scény s tými najnudnejšími ako na hojdačke. Dokonca aj dvojica Brosnan-Kinnear mala na viac, škoda prázdneho scenára. Chcelo to viac komédie, postava Juliana bola celkom vtipná, prekvapivo aj konverzácie. Neviem, pre mňa 70%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)
  • Ačkoliv se ve filmu cestuje do Vídně, Las Vegas, Sydney nebo třeba do Budapešti, bylo vše natočeno v Mexico City a pak digitálně přepracované. (Terva)
  • Mezinárodní filmový festival Ft. Lauderdale udělil v roce 2005 Richardu Shepardovi cenu za Nejlepší režii. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama