Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých nápadů..., a pak velké vakuum. U některých filmů nevadí, že jich chybí logická výstavba, ba právě naopak, bohužel tento snímek mezi vyvolené nepatří. Charaktery se zjevují a mezí bez ladu a skladu, a tak jedinou relativně funkční postavou je Pavel Zeman v Rodenově podání. Ty ostatní jsou plejádou zbytečných, nudných a otravných typů. Navíc jim chybí jakkoli rozumně odůvodněné chování. Zejména Nymanova postava funguje jak na vypínač. (A bože, jak leze na nervy.) Chvíli něco chce, blik, a nechce, blik, a chce. Jedinou zábavnou věcí se tak paradoxně stává fakt, že Česká republika je ve filmu vykreslená jako monstrkabaret. Jenže ta všude se rozprostírající mlha nudy pohltí i tento nepatrný plus. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dejte dohromady pár českých herců, české prostředí a zahraničního režiséra, a dostanete výbornou černou komedii. Zaměňte zahraničního režiséra za českého a dostanete sračku. Naštěstí toto je ten první případ. Sice je v tomto filmu pár dějových zmatků, ale nevadilo mi to, protože hlavní poslání tohoto filmu je bavit vás a mě bavil velice. Pat a mat hrajou hodně nadprůměrně. Dokonce jsem uvažoval o 5ti hvězdách. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No nevím, nevím, asi bych dal něco mezi třema a čtyřma hvězdama, protože on ten film celkem ušel, ale celkem mu to trvalo, než začal být zajímavý a nebýt jen o tom, že je to film s Rodenem. Nevím, asi je to scénářem a režií, ale ten film na mě prostě působí, že mohl být udělán mnohem líp, ten pocenciál by tu byl. Takhle působí takovým tím dojmem, že sám si není jistý, jestli to má být vážná komedie nebo spíš parodie a trošku neobratně se pohybuje mezi obojím, a to mu výrazně uškodilo. Ději občas chybí spád, a co se týče příběhu, tak ten je taky trošku umělý, protože nevidím důvod, proč by osůbka, co se chce ve filmu zabýt, nemohla mnohem jednodušeji zabít sama, než aby pořád někoho hledala. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem víc. Ne snad, že by šlo o špatný film. Výborně zafungoval hlavně výběr obou hlavních protagonistů. Vznětlivá povaha Karla Rodena krásně kontrastuje s introvertním Andy Nymanem a jejich trampoty v dobrém připomenou grotesky Laurela a Hardyho. Většina vtipů působí docela chytře a neokoukaně, ale bohužel nijak vyjímečně. Filmu především citelně schází tempo a i přes krátkou stopáž má člověk občas pocit, že se to celé nějak vleče. To se takové komedii prostě nesmí stát. Nezbývá tak než doufat, že se debutující režisér a scénárista Steen Agro poučí z chyb a po sympatické prvotině se příště předvede v ještě lepším světle. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být považováno za sympatický pokud o černou komedii, nicméně nemohu se ubránit dojmu jisté bezradnosti, zejména v první půlce filmu. Jakoby sami herci nevěděli najednou co mají hrát a jen čekali, až se ozve osvobozující "Stop!". Dalším problémem je, že se film jaksi nemůže rozhodnout jestli bude černou komedii nebo smutným příběhem o dvou ztroskotancích. Hlavní britský představitel díky jisté "ňoumovistosti" připomíná hrdinu ze starší francouzské komedie "Dotěrný chlap" nebo novější "Blbec k večeři". Roden je opět výborný, dokáže opravdu zahrát cokoliv. Z ostatních herců mě spíše rušila postava "zabijáka", která jakoby vypadla z nějaké italské crazy-komedie. Škoda, u filmu by člověk neměl koukat na hodinky, kdy už bude konec. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama