Reklama

Reklama

Yeogo goedam 4 : moksori

  • Jižní Korea 여고괴담 4 : 목소리 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Studentka Young-eon se ráno probudí v hudební učebně po přímo hororovém snu, ve kterém jí záhadná postava prořízne hrdlo listem z partitury. Ranní slunce jí však přesvědčí, že všechno byl opravdu jen sen. O to větší děs je pro ni zjištění, že jí nikdo ze spolužaček nevidí a neslyší, dokonce ani oblíbená učitelka hudby. Jediným poutem s reálným světem je tak pro ni nejlepší kamarádka Sun-min, která díky jejich přátelskému poutu dokáže po čase naslouchat Young-eoninu hlasu. Nikdo nechápe důvod smrti hudebně nadané a oblíbené dívky, proto se mezi spolužačkami začínají šířit zvěsti o více než přátelském vztahu mezi Young-eon a učitelkou hudby, zvláště poté, co učitelka spáchá sebevraždu. Sun-min tak na žádost své mrtvé kamarádky musí najít pravou příčinu těchto událostí. (Ketri)

(více)

Recenze (6)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Proč konečně po záplavě ječících studentek, které prchají před plížícími se a letmo problikávajícími duchy, neukázat konečně situaci z pohledu druhé zúčastněné strany? Příběh ducha s "amnézií" se mi zdál celkem originální. Už jsem docela zvědavá na chodbu číslo 5. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Představte si, že byste se probudili po znepokojujícím snu v učebně hudební konzervatoře, vyšli z ní ven a tam zjistili, že kapky vody ze stropu kapou a vaše spolužačky procházejí skrze vás, nikdo na váš zoufalý hlas nereaguje a prostory školy se pro vás staly věčným vězením.. Opravdu děsivá představa. Přesně to se stalo mladé studentce Young-eon. Ta touží po jediném, zjistit proč to všechno a uchovat k sobě vztah nejlepší kamarádky Sun-min, která jí překvapivě slyší. Ale neslyší ji jen ona.. Základní premisa filmu je tedy více než slibná. Počtvrté se ocitáme v atraktivním prostředí dívčí školy v duchařském dramatu, přičemž tento je z celé série Whispering Corridors nejvíce "light". Příběh se nese ve smutně poetickém duchu Memento Mori. Avšak druhý díl série se může směle honosit přídomkem strhující, kdežto Moksori je duchařinou nudnou a unylou, téměř bez většího dramatického a jakéhokoliv horrorového prvku. Prudké střihy na mrtvoly to nezachrání. Mně osobně je z toho smutno, do letní vlny korejských duchařin jsem vkládal velké naděje a podle ohlasů i Gabal, Cello a Red Shoes moc nepřesvědčili. Nechám se překvapit.. Moksori mě zklamalo. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Na mě to zapůsobilo jako máloco. Směs hororu a temného psychologického dramatu je naprosto dokonalá, zoufalství hlavní hrdinky na nás díky skvěle podbarveným scenériím přímo dýchá. A jak děj postupuje, atmosféra jen houstne a když na konci vše zapadne na své místo... Určitě jedno z těch nejlepších a nejoriginálnějších korejských děl, které mě potkaly. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Slabšia ducharina, ktorá je skôr stavaná na atmosferickosti (lakačky takmer absentujú a film by som nezaradil ani do kategórie vlasaticových hororov). V podstate sa jedná o nevýraznú snímku, ktorej príbeh vyšumí rýchlo do stratena a jediným kladom sú tu sympatické mladé herečky. ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Filmasia 2007, hororová noc: zcela béčkový Černý dům, divný nesourodý splácanec Recyklace a mezi tím tahle příjemná lehká duchařinka. Pro pravidelného diváka drsných hororů možná nuda, mě ale potěšila. Není to film, u kterého byste se zvlášť báli, lekaček je málo a nejsou nijak zvlášť „husté“. Zato atmosféra na mě působila, nápad se mi líbil, byť není zcela originální, jen lesbický motiv mi přišel trochu nadbytečný. 3,5* a mám celkem chuť to vidět znovu. ()

Reklama

Reklama