Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. Celé je to televizní až na půdu, režie odfláknutá, chemie mezi postavami vůbec nefunguje, jediný nadhled a humor sem vnáší Tulák, ale taky jen sem tam. Nejde mi ani tak o mizerné triky, ty se dají překousnout, když to má alespoň trochu chytrý scénář a dobrou realizaci. Tady se postavy chovají jak pitomci, hlavní zloun vlastně nic neumí, takže je s podivem, kde nabral ty sloužící skřety, nechá se přemoct strašně jednoduše a nakonec vlastně se zachová dobře, jen aby holka přežila. V prvním filmu to alespoň logicky odněkud někam šlo, odlehčujících hlášek a situací bylo dost, úkoly k řešení dostatečně chytré, a ne blbé, a fungovala chemie mezi postavami. Tohle je takový nepodělek. Taky než se rozjede, tak je skoro půlka filmu za námi. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Konečně něco co naplnilo mé touhy od té doby co jsem jako dítě začal hrát dračí doupě. Úplně jak vystřižené dobrodřužství z našeho sezení u kostek, papíru a příběhu, která nám vyprávěl pán jeskyně. Mé srdce pookřálo, i když to nebyl oskarový film, něměl dokonalý scénař a kameru ale měl vše, to co má správná fantasy mít. ()

Reklama

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k verejnému uLynchovaniu v môj neprospech, a aby som nestratil dôveryhodnosť odôvodním svoje rozhodnutie dať tomuto snímku 4*. Tento film je ťažký oriešok, keďže je to dielo plné chýb a nie veľmi presvedčivých hereckých výkonov, ALE je to prostredie , ktoré ja z celého srdca milujem. Prostredie podobné hrám Might and Magic, dej takisto ozrkadluje tento herný svet (pôvodne prezvatý zo stolných hier Dungeons and Dragons). Preto keď som ako malé dieťa s nadšením dopozeral tento príbeh odložil som všetok pesimizmus a prihodil hviezdu k pôvodne mienenému hodnoteniu. Pre všetkých milovníkov hier Might and Magic: Pozrite si to ! P.S. Dungeons and Dragons 1 je blbosť :-) ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Pouze průměrné fantazi,ale pro nadšence Dračiho Doupěte(což sem kdysi já byl) dostatečná náplast na prázdnotu v této oblasti filmu.klasické schema družiny je zde vhodné,narozdíl od jiných fimů a rozhodně bych se mu nebránil.do filmu je občas nenuceně vložen humor a ten k pravému Dračímu Doupěti jak sem ho kdysi hrával já rozhodně patřil.dal bych spíš 3 a půl hvězdy ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zlý kúzelník pripravuje pomstu a snaží sa oživiť spiaceho draka. Z Izmerského kráľovstva sa vydáva rescue tým v tej najklasickejšej zostave: chrabrý rytier, barbarka (Xenoidný typ), elfka, kúzelník a ufrflaný zlodej (punker). Po prvých nezhodách (rogue a barbarka) v sa grupa rýchlo zladí a môže začať boj za dobro a spravodlivosť. Príbeh klasický, spracovanie neurazí (žial bez štipky invencie), herci a dialógy poväčšinou desné (zabil som ti brata, odvaha je viac ako oceľ a kúzlo a podobné perly). Čoho sa tu ale dostane viac ako v LOTR-vi je kúzlenie. Áno elfka sa číní a blesky lietajú a si rochním (tri krát hip-hip). Vôbec súboje (hlavne s drakmi) sú na TV produciu nadpriemer, ale to je tak všetko. LOTR vládne fantasy. O tom nieje pochyb a preto je mi každý projekt snažiaci sa narušiť jeho hegemoniu nanajvýš sympatický. V dobrom. Pri D&D2 s vedomím, že ide o koprodukčný projekt, ktorý je primárne určený na video (podobne ako napr. Merlin), o podobných ambíciach hovoriť nemôžme. Čo, ale nemusí nič znamenať a dôkazom budíž práve Merlin. Inšpirácia LORT-om je tu viac než evidentná (kostými, lokácie, postavy), čo by až tak nevadilo, len invenčný prínos je prakticky na nule a to už problém je. V reáli to vyzerá ako fanúšikovský film podpriemerného tolkienistu, aj keď zas taký prúser ako jednička to nieje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama