Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tak je to asi o něco málo méně blbé než jednička, ale vcelku to drží její standard. O něco málo lepší efekty, o něco málo přijatelnější herecké výkony a pár lepších nápadů, ale tím to vcelku hasne. Několik ucházejících obrázků s jinak příšerně udělanými draky. Pokud bychom se rozhodli to brát skutečně jako moderně pojatou pohádku, tak to asi bude jen prostě horší pohádka, ale pokud to zařadíme do žánru fantasy (což rozhodně není to samé), kam se samozřejmě hra Dračí doupě řadí, tak to je prostě příšerné. Snad každý, komu je fantasy žánr blízký, byl alespoň částečně odkojen touto hrou (další část bývá zpravidla četba Tolkiena) a při pohledu na toto pojetí světa jmenované hry se mu musí chtít vraždit. Je to prostě hrůza a totální nepochopení, jinak to říct nejde. ()

corbeau 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první čtvrt hodiny jsem měl pocit, že to bude ještě větší hovadina než jednička. Postupně se ale ukázalo, že tomu tak není a ve výsledku působí D&D 2 vedle svého předchůdce jako Rolls-Royce vedle trakaře. Jasně, jedná se stále o typické "béčko", zápletka je klišovitá, scénář primitivní a režijně je to místy dost odfláknuté, ale je zde vidět velký posun vpřed - ani jeden hlavní hrdina není vyloženě nesympatický, efekty jsou, na to jak směšnou částku tenhle film stál, obstojné, a hlavně mám konečně dojem, že autor zná hru D&D. Konec ale vyšuměl do prázdna a i jiné nedorazy mi brání sáhnout po vyšším hodnocení. Snad příště... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Před dávným časem byl stvořen artefakt zla............ Courtney Solomon, režisér prvního příběhu se odsunul (ani se nedivím) do produkčního týmu a režie se ujal Gerry Lively. Zaklínadlo "Prozření" mě osvítilo. To, co se mi nelíbilo v jedničce mi tady chybí. Ironie a vtip jsou pryč. Špatné jsou i v jedničce dobré, kostýmy a ani trikově se to vůbec nezlepšilo. Okamžitě zvyšuji hodnocení jedničky o jednu hvězdu. Tohle je rozhodně horší. CITÁT - Boha není možné zabít........ Ale tenhle příběh už je skoro zabit. Je vidět, jak tvůrci měli málo financí. On si totiž Solomon na první příběh musel půjčit 25 000 amerických dolarů od svých prarodičů, aby mohl snímek dotočit. Nakonec ho točil v Čechách v Praze a Kutné Hoře. Tento štáb se musel přesunout do levnějších krajů a tak se točilo za málo v Litvě. Bohužel tím trpí úplně všechno. Strašná kamera, příšerná hudba, televizní a tudíž podprůměrné triky, nesmyslné dialogy a herecké obsazení se snad ani nedá komentovat. Námět je dobrý, ale ostatní je hrůza. Ježíši Damadore, to je blbost!!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. Celé je to televizní až na půdu, režie odfláknutá, chemie mezi postavami vůbec nefunguje, jediný nadhled a humor sem vnáší Tulák, ale taky jen sem tam. Nejde mi ani tak o mizerné triky, ty se dají překousnout, když to má alespoň trochu chytrý scénář a dobrou realizaci. Tady se postavy chovají jak pitomci, hlavní zloun vlastně nic neumí, takže je s podivem, kde nabral ty sloužící skřety, nechá se přemoct strašně jednoduše a nakonec vlastně se zachová dobře, jen aby holka přežila. V prvním filmu to alespoň logicky odněkud někam šlo, odlehčujících hlášek a situací bylo dost, úkoly k řešení dostatečně chytré, a ne blbé, a fungovala chemie mezi postavami. Tohle je takový nepodělek. Taky než se rozjede, tak je skoro půlka filmu za námi. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Seberme družinu hrdinů, přidejme nebezpečí v podobě šeredného draka a plešatého záporáka. Přihoďme navíc ještě jednoho liche, kterou svou nezávislost a aroganci dává pořádně vyžrat i hlavnímu záporakovi. Vznikne nám kýčovité dobrodružství na pár dračákovských víkendů. Ale udělat z něčeho takového film? Vlastně by mi to znělo jako dost špatný nápad. Těžko říci, jestli se povedlo. Dle obecného názoru asi ne. Mě se to ale líbilo. Už jen proto, že nějakých pořádně výpravných fantasy je zatraceně málo a člověku prostě knížky občas nestačí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama