Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Každý máme svého Anděla." André (Jamel Debbouze) toho svého pozná ve chvíli, kdy chce skočit z mostu a ukončit svůj život kvůli finančním problémům. Na mostě však není sám a po záchraně krásné dívky se jeho život otočí vzhůru nohama, když mu dívka jménem Angela (Rie Rasmussen) řekne, že s ním nějakou dobu pobude. Vyřeší mu dluhy a pomůže mu najít sám sebe. Snímek Angel-A je příjemně romantický a něžně hezky vyprávěný. Dialogy jsou úsměvné a film je tak více než příjemné pokoukání. Oba herci jsou svým způsobem roztomilí. Ria je moc hezká a o hlavu vyšší, což už při první scéně mi vykouzlilo na tváři úsměv. Vizuální moderní pohádka, která je opravdu výjimečná. (85 procent) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Luc Besson po epické sci-fi pohádce, gangsterské romanci, historickém velkofilmu a spoustě tuctových scénářů tentokrát přičichl k neorealismu a nové vlně 60. let, aby to vše následně samozřejmě zase převrátil naruby a stvořil tak žánrově nespecifický mišmaš v tom nejlepším slova smyslu. Střídání nálad filmu není nijak násilné a Besson z celkem prostého a rovnoměrně plynoucího moralizujícího příběhu za vydatné pomoci kameramana Thierryho Arbogasta vytvořil překrásnou podívanou s nádechem fantastyčna, které někteří nebudou ochotni skousnout. Kamera oslavuje krásu jak modelky Rie Rasmussen a jejich dlouhých nohou, tak celé Paříže, které zajímavě zkomponované černobílé záběry zatraceně sluší. Film je postaven především na dialozích, které jsou dynamické a díky jemnému humoru mnohdy až kouzelné. Besson se tentokrát jako scénárista po dlouhé době zase vytáhl a jako režisér mi opět vytřel zrak. Z toho realismu nakonec moc nezbylo a to se také může stát hlavním kamenem úrazu pro méně vstřícné publikum. Mně to nevadilo. Naopak. Ten film mě dostal. 90% ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Návraty bývajú zložité, ale väčšinou sympatické. Besson zosiela dlhonohého anjela ktorý sa nezdráha robiť poriadky s parížskym podsvetím, vyrovnávať dlhy smelými stratégiami, zastávať post priateľky, psychológa či bodyguarda a pomáhať tak stroskotanému pajovi. Ten na ňu zo spodu uprene kuká, najskôr sa prieči, potom všemožne juchá. My pozeráme na jej nohy, on do jej očí, nastávajú nečakáné zmeny, ako sa táto stretávka vlastne skončí? Blbo. Stred však (aj napriek občasnej bezpredmetnej ukecanosti) ujde, úhľadné záberovanie Arbogasta tiež, tak nač tie posmešky, nač ten rozruch. Poznáme predsa x horších predpisoviek a navyše je počas celej 90-minútovky patrné, že Luc nemá v úmysle lietať ani moc vysoko, ani moc nízko, ale pohodovo-niekde medzi. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Snad je to tím, že miluju Paříž a blondýnky, snad tím, že nesnáším francouzské filmy a tenhleten mezi nimi působí jako zjevení. Zjevení anděla. Pane Bessone, vy lišáku jeden mazanej, vy prostě víte, kdy sednout na nejvyšší stoličku! Tohle je něco, jako když posloucháte půl roku v kuse rádio Čas a pak vás najednou někdo z ničeho nic strčí do letadla směr Londýn a tam vás posadí do první řady Royal Albert Hall na koncert Královského filharmonického orchestru. Film, který zahřeje na duši. A to jak přenádhernými pařížskými scenériemi (v černobílé jim to obzvláště sluší), tak neuvěřitelně dlouhými nohami Rie Rasmussen (v černobílé jim to obzvláště sluší). Ta pro mě ostatně byla snad největším překvapením celého filmu - kompletní herečka. Navíc s Jamelem Debbouzem vytvořila hodně zajímavou a peprnou dvojičku. Nevěřte číslům, i hodnocení ČSFD, IMDb a Cinemy se může mýlit. Čtyři a půl. [srpen 2006] ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix již několikrát viděných motivů v přesto originálním a podmanivém podání. Angel A je příjemnou až hřejivou výpovědí o tom, jaké by to bylo mít vlastního anděla. Rozhodně to není bezchybné a zaručeně to nesedne každému. Nicméně i přes svoje chyby (například přestřelené finále) je Angel A emočně silnou záležitostí která dokáže na diváka zapůsobit. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)
  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)

Reklama

Reklama