Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska


Dvojnásobná poprava (E06)

(epizoda)
  • Slovensko Dvojnásobná vražda (neoficiální název)

Obsahy(1)

Páchateľmi v danej veci boli Vojtech Absolon, František Sýkora, Stanislav Polák a Mikuláš Kánya. Prípad pojednával o zneužívaní kamarátov, ktoré sa skončilo tragicky. Koncom roku 1973 sa zábava partie kamarátov na čele s 20-ročným Vojtechom Absolónom, jeho 18-ročným kamarátom Františkom Sýkorom, 16-ročným Stanislavom Polákom a 16-ročným Mikulášom Kányaom zvrhla veľmi neočakávane. Životmi na to doplatili len 14-ročná Soňa K. a 19-ročný Miroslav Adamkovič. Obe obete prišli o život zastrelením. Neplnoletá Soňa bola pred smrťou opakovane znásilnená. Miroslav bol zavraždený z dôvodu obavy nahlásenia trestnej činnosti skupiny na polícií. Rozsudky pre páchateľov boli nasledovné. Najstarší Vojtech Absolon bol osúdený na trest smrti, František Sýkora 13 rokov odňatia slobody nepodmienečne, Stanislav Polák 10 rokov odňatia slobody nepodmienečne, Mikuláš Kánya 7 rokov odňatia slobody nepodmienečne. (Patrik200s)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akt frajerství a bezvýhradné oddanosti v partě který přerostl až v bezohlednou dvojnásobnou vraždu. Partička grázlů vedená hnusákem Absolonem který vypadá jako psychopat na první pohled chtěla nejdřív zastrašit kamaráda a přerostlo to v několikahodinové týrání a jako bonus si užili ještě při opakovaném znásilňování jeho kamarádky která měla tu tragickou smůlu, že byla ve špatnou dobu na špatném místě. Každopádně co si ti dva chudáci během toho všeho museli vytrpět navíc s vědomím, že je čeká jistá smrt která možná byla i vysvobozením to si radši nechci ani představovat. Každopádně i tady bylo spravedlnosti učiněno za dost. Zasloužený provaz pro hlavního kápa a jenom mi chybí podrobnější vysvětlení co se stalo s tím druhým nejaktivnějším kromě zmínky, že se nedožil procesu, že by předčasné boží mlýny? Kdo ví...95% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladé zrůdy v akci. To co měla být pomsta „kamarádovi“ se nakonec ukázalo jako chladnokrevně promyšlená vražda, ke které se bohužel onoho dne přichomýtla i zcela nevinná mladá dívka, kterou několikrát znásilnili a zastřelili. Dva cigoši spolu s nezletilými grázly však na to nakonec doplatili. Jene se rozsudku nedožil, druhý dostal trest smrti – zbytek si odseděl několik roků – tu hrůznou noc však ze své mysli nikdy nevymažou a přestože někteří k tomu byli donuceni – trest si zasloužili všichni! Jen nevím, proč neukázali i fotku toho Lakatoše, který společně s Absolonem byli nejvíc aktivní…Chce se mi blít… ()

Reklama

Reklama