Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Napínavé, ale na pět hvězd to nestačí. Je skvělé, že máme současnou techniku a jsem hrdý na to, že se dokážeme z našich chyb poučit a vždycky na to nasadíme tým expertů. Tedy jestli tomu zcela nevadí nějaký totalitní režim jako v pípadě střetu a mezinárodního průseru v Libiy. Kvalita filmu akceleruje a stagnuje. Někdy zajímavé, někdy nudné. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět, který se podepsal na výsledném formátu dokumentárního seriálu. Je v něm mimořádně velký prostor pro reklamu, takže se často opakují již známá fakta pro ty, co odběhli od přijímače během reklamního bloku. Některé případy byly skutečně zajímavé, namátkou výbuch těžební plošiny v Severním moři nebo exploze nahromaděných plynů v mexické kanalizaci. Dovedu si ale představit poněkud střízlivější zpracování, vhodnější pro veřejnoprávní vysílání. Celkový dojem: 55 %. ()

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

Historicko-vedecka sonda do katastrof sposobenych kombinaciou zlyhania ludskeho a mechanickeho faktora s nevyhnutne hrozostrasnymi nasledkami. But "Disasters don't just happen happen, they are a chain of critical events.." a potapaju sa tak "nepotopitelne" lode, padaju "neohrozitelne" lietadla a zlyhavaju "dokonale" stroje a systemy - a clovek sa stava okamzite bezmocnym pasazierom tragickych udalosti. Dychvyrazajuca kombinacia hrozy a fascinacie... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama