Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechci být na Jirku "Marge" Lábuse zlý, ale jeho nejlepší léta jsou ty tam. Petr Čtvrtníček na 100% přejíždí Jirku a dává celé show úplně jinou dimenzi. Jeho věrohodné a většinou naučené a ne čtené jako u Jirky) dialogy opravdu stojí za to. Oba dva si pěkně pohráli s tématem a určitě i jejich skutečné předobrazy se museli smát :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Úplatkový skandál poškodil českou fotbalovou ligu na dost dlouho. Snadný úlovek je pro šikovné a vlivné vždy na dosah a spousta kapříku si své nové majitelé zdárně našla .. zkrátka korupce u nás bují na každém rohu. Díky neznámému dárci z metra máme tu možnost zaposlouchat se do krásně jadrné konverzace dvou funkcionářů fotbalu v podání pánů Čtvrtníček – Lábus. A skutečně je co poslouchat „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“ Hořká to zábava! :( ()

Reklama

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochybujem o mojom zmysle pre humor. Obľubujem rôzne druhy humoru. Český humor mám rád od prvorepublikového obdobia až do súčasnosti. Nepokladám sa moralistu. Ale tento druh humoru sa mi zdá byť nešťastný. Ono to nie je ani humor, ale zbierka trápností prešpikovaná vulgarizmami s fekálnym ladením. Ak v tom niekto vidí niečo viac, je to jeho problém, pre mňa to je jasný odpad. A pritom posledné odpadové hodnotenie som dal presne pred rokom, takže ním neplytvám. Len som bol vyzvaný, aby som si to pozrel, tak som vyhovel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dokud se dialoguje a dokud se mluví je to s přehledem na plný počet. Vulgární absurdita se vším všude a parádně zahraná. Ale nepasuje tam jak muzika, tak pan Polášek. Bohužel to z hry dělá nudu a trapnost. Místo vrcholu hry přichází utopení celého předchozího snažení. Škoda, Čtvrníček a Lábus válejí, jak můžou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama