Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

MELODY 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem u monitoru přemýšlela, co to, proboha, je! Jak to režisér, scénarista i hlavní protagonisté mysleli, prostě CO TÍM CHTĚLO TO HEJNO BÁSNÍKŮ ŘÍCT! A taky (a to hlavně) co mi to vlastně, himlhergot, předhodili ke schroupnutí. No, zkrátím to, nevím to dodnes. Zato vím, že se mi ta ztřeštěnost, přes svou jistou předvídatelnost poměrně neotřelá, dost líbila a navzdor naivitě- nebo možná právě pro ni- ve mně zanechala nesmazatelný dojem ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Komedie s populárním americkým komikem Jackem Blackem stojí na svérázné stylizaci vycházející ze světa mexického wrestlingu a jeho maskovaných bojovníků. Film se pohybuje na hranici výsměšné parodie a okouzlené pocty, což umocňuje dějová kostra vystavěná podle tuctových klišé snímků o náruživých bojovnících, kteří hledají svůj sen v ringu. Výsledek není třeskutě vtipný, jako Blackovy jiné filmy, ale svou naivní uhrančivostí a trapnou heroičností staví osobitý pomník luchadorům. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jack Black je skrátka okúzlujúci a dokázal by vyrobiť zábavu aj z horšieho scenára. Hlúpučký príbeh celkom dobre funguje s hlúpimi hrdinami. Na Van Dammeovho KICKBOXERA to síce nemá :), ale Boží zápasník má charizmu, posolstvo a jednu sakramentsky peknú jeptišku. Ak si k tomu prirátate pesničku, ktorú si budete popiskovať ešte minimálne pol dňa, vychádza z toho solídna nenáročná zábava... ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na mainstream podivné a na uvoľnenú podivnosť Napoleona príliš mainstreamové. Ale Black tu zachraňuje čo sa dá. Hess sa topí v šťavnatých audiovizuálnych, no predsa niekedy nepochopiteľne zdĺhavých gagoch, kde chýba rázny skeč, a aj tie musí so svojím komediálnym timingom ustáť Jack Black. Ale tá skvelá atmosféra voňavého a slnečného Mexica, neraz pripomínajúca rozprávanie Deppovho Don Juan DeMarca, podčiarknutá s chytľavým soundtrackom a Hessovým absurdným humorom či snaživo ambicióznym lúzrom Blackom, ma núti nejsť pod tri hviezdičky. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Balck zde předvádí něco, co už hraničí s buď s genialitou, nebo s demencí. Mě příjde jeho druh humoru hodně dobrý a cit pro absurdně trapné chvilky má přímo božský. Navíc ze sebe dokáže udělat debila jako snad nikdo jiný a nemusí vynaložit nijak moc energie a k tomu ještě další herecké osazenstvo (vyjma jeptišky) je plné výrazných týpků. K tomu připočteme vynikajicí titulní píseň a je vymalováno. Rozhodně velice milé překvapení, ovšem určitě tento humor nesedne všem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Meno postavy "Chancho" v preklade zo španielčiny znamená "prasa". Meno postavy "Esqueleto" v preklade zo španielčiny znamená "kostra" (Smok)
  • Okrem filmových štúdií v Los Angeles navštívili filmári aj skutočné lokácie v juhomexickej Oaxace. (MikaelSVK)
  • Text piesne, ktorú je nútený Nacho spievať na party, kompletne vymyslel Jack Black. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama