Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Krasus 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je vyjímečný herec a úžasná osobnost,ale to co podnikl se svým dlouholetým kamarádem Charleyem Boormanem je absolutně dechberoucí.Výtečný dokumentaristický seriál z produkce BBC potěší nejen fanoušky filmu,ale i fanatiky do motorek či náruživé cestovatele.Klobouk dolů za tímhle pozoruhodným dílem. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Reklama

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem uviděl kousek tohoto seriálu v televizi. Tuším, že to byl zrovna díl z Mongolska. Hodně mě to zaujalo, takže jsem se podíval na celý dokument. Příjemná oddechovka, kde jsem se kochal krásnou krajinou, něco se dozvěděl a dost jsem se nasmál. Vtípky Charlieho i Ewana byly opravdu super. Přes nesnáze, které je na cestě potkávaly se pořád snažili o to udržet si dobrou náladu. Oba dva mi byli hrozně sympatičtí a i když je Ewan velká herecká hvězda, tak se choval úplně normálně a bez jakéhokoli náznaku nadřazenosti. Klobouk dolů nejen před nimi, ale před celým týmem, který cestu absolvoval. A teď hurá na Long Way Down! 90% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Tu je veľký problém mafia. Veľa mafie." – "V podstate hovoril, že vás tu najprv zastrelia, a potom okradnú." Ewan McGregor mi so svojím moralizovaním občas liezol na nervy, ale aj napriek tomu musím uznať, že asi nejak takto som si predstavoval "dokument" o ceste okolo sveta. Kto má rád motorky, určite chápe. Mne to teda sadlo, a dosť. Najviac sa mi páčil druhý diel, konkrétne ubytovanie u "predajcu elektroniky" Igora na Ukrajine. V jednej ruke gitara, v druhej Kalašnikov... :D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)
  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama