Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 12 (1983) (série)


Šípková Růženka (S12E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

To bylo ale divadlo. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1983. Bratři Emil (S. Aubrecht) a Láďa (J. Langmajer) se zamilují do dívky Jáji z internátu. Aby se s ní mohli setkávat, vymyslí, že na internátě s místními dívkami nacvičí divadlo pro děti. Přemluví pana Smejkala (J. Štěpnička), vedoucího internátu, aby jim pohádku sám režíroval. A roli princezny Růženky bratři přidělí právě Jáje a sami mezi sebou bojují o roli prince, který má Růženku políbit... Jak toto divadlo dopadne? Na to už se podívejte v dnešním úsměvném bakalářském příběhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šaškárna. Pubertální souboj o Romanu Kvapilovou, která vypadá jako loňská brambora, sice skončil nerozhodně, ovšem uhrovatý Langmajer získal přece jen jakous takous naději... Bizarní kousek z televizního archivu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce surrealistický pohled na amatérské divadlo. 1) Scénky s bratry nabídly dojemné mládí paniců._____ 2) 17letý Jiří Langmajer právě začínal a rovněž 17letý Stanislav Aubrecht později pochopil, že pěkná tvář není všechno a s herectvím přestal._____ 3) Hodnota snímku je v mládí herců a v zábavné absurdnosti celé koncepce. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec by ani v těch nejvypjatějších a nejtrapnějších chvílích neměl vypadnout z role. A že jich během divadelního představení Šípková Růženka nebude zrovna málo. Řevnivost dvou bratrů se přenese i na prkna amatérské divadelní hry pro děti, které ani nepoznají nekvality tohoto představení. Bratři Emil a Láďa soupeří o bobra neskutečné ochechule Jáji. Tahle povídka je zajímavá jen mladičkým Jiřím Langmajerem, který se zde představuje v jedné ze svých prvniček. To okolo už tolik zajímavé není. Divadelní hra se zhroutí v samých základech. Asi to mělo být vtipné, když se divadelnímu souboru během představení nic nedaří, Jiří Štěpnička je coby zoufalý režisér i herec, komandující všechny kolem, poměrně zábavný, jenže tím to hasne. Langoš o něco později prorazil do rolí sympatických sígrů, což mu šlo mnohem lépe. Se zapomenutým Stanislavem Aubrechtem (obtloustlý vojín Maňas v Takovém praporu) jim to ještě ve dvojici fungovalo, ale byl zde děsné "ucho". Role ve filmech Proč?, Třetí patro a Copak je to za vojáka na něj teprve čekaly. A dívku, o kterou soupeřil, to byl snad vtip. To byla těžce hrozná Slovanka. Markéta Zinnerová si zřejmě myslela, že režisérovi Václavu Hudečkovi dodala vtipnou záležitost. Režisér a ani herci z toho nedokázali nic vtipného vyrazit. To je s podivem, protože Zinnerová psát scénáře uměla, tohle bylo značně prostoduché (představení). 4/10 ()

Mates Hradecky odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaroslav Dietl byl pro Bakaláře naprosto nepostradatelný. Takto to dopadá, když neměl čas (patrně si zadělával na infarkt na tenisovém kurtu) a scénář tak za něho napsala Markéta Zinnerová. Ta pravděpodobně přehlédla zadání, pro jaký typ pořadu je prostoduchý příběh primárně určen a sepsala veselou taškařici pro nedělní vysílání Studia Kamarád (kamaládi,máme vás ládi!). Nic proti Zinnerové, je to vynikající spisovatelka knih pro mládež i autorka mnohých výborných scénářů - nu což, i mistr tesař si utne palec.Bakaláři jsou ikona dobré zábavy z období normalizace a právě díky lidem jako byl Dietl či Menšík přežily desítky let a jsou koukatelné i dnes. Ovšem tuto povídku měli páni dramaturgové raději nechat zamčenou v retro trezoru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama