Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmiletém, zdánlivě šťastném manželství odjíždí Američanka Betty Mahmoodyová se svým íránským mužem Sayyedem a jejich dcerkou Mahtob do manželovy vlasti. Návštěva se ale brzy mění ve vězení, neboť dosud západně orientovaný Sayyed se během pobytu mění ve fanatického fundamentalistu a nutí svou ženu a dceru, aby v Íránu zůstaly. Podaří se Betty nakonec s dcerou uprchnout, nebo budou doživotně odsouzeny k živoření?  Film byl natočen podle autobiografické literární předlohy Betty Mahmoody. (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

Lenarek 

všechny recenze uživatele

Napřed kniha, potom film- takhle to u mě platí a v tomhle případě jsem byla spokojená. Kniha byla napsána skvěle i když někdy až moc detailně (zrovna když to nebylo nijak zajímavé). Film se velmi, velmi dobře drží knižní předlohy. Připadá mi to, jako celá kniha v "kostce", kde je použito to nejdůležitější. Tudíž jsem se ani trochu nenudila, ale spíše napjatě sledovala výkony herců. Vyvedený snímek. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tento film se hodnotí těžko. A to nikoliv z filmového pohledu, ale z politicko-nábožensko-kultůrního. Rozepisovat se zde do podrobností nemá cenu, každý divák po shlédnutí Bez dcerky neodejdu si sám musí udělat názor. Můj je neurčitý, nemohu se naklonit ani na jednu stranu dvou táborů zde znázorněných. Film je jinak zcela průměrný, od takto vyhrocéného námětu bych čekal silnější atmosféru, napětí i strach ve filmové podobě. Co se filmu nemůže však vytknout je výkon Sally Field. PS: Sám jsem se jistou dobu stýkal s araby, jedna moje jamarádka s jedním několik let žila a dobře vím přibližně, jak oni vnímají svět kolem sebe. Jak vnímají postavení ženy. Jak vnímají své náboženství. A jak vnímaji rodinu. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Kdo ví něco o islámu a o tom jak muslimské země fungují, zasmál by se tomu, kdyby to bylo myšleno jako vtip!!! Ubohá propaganda amerkanisticého a prozápadněcentristického života je typickým příkladem toho, jak moc si tito mocnáři uvědomují jaká je v těchto věcech síla médií a hodocení 65% je znakem toho, že to funguje! ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Alfred Molina - doktor, který se v podstatě za jeden den stane někým jiným, nebo naopak, doktor, který se dvacet let tvářil, že je někdo jiný...Sally Field - matka, které se díky manželovi život obrátí naruby...občas drsný, velice podobný námětu, což je pozitivní...ale na druhou stranu, proč sem u toho měla hozný tendence usínat, to nevim:) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Manžel Sayyed Bozorg Mahmoody (Alfred Molina), ze kterého se v Íránu vyklubal únosce své vlastní ženy a dcery, byl po 11. září 2001 zařazen na seznam teroristů a do Spojených států amerických už se nikdy nesměl vrátit. Zemřel v Teheránu v roce 2009 ve věku 70 let na onemocnění ledvin. (Nick321)
  • Fínsky dokumentárny film Ilman tytärtäni (2002) autorskej dvojice Kari Tervo a Alexis Kouros popisuje príbeh zo strany Dr. Moodyho. (corona)

Reklama

Reklama