Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Nizozemí a je zobrazen ze tří rovin: První je z pohledu nájemného vraha Park Yi (Woo-sung Jung), který se zamiloval do malířky Hye-young (Ji-hyun Jun), ale nechce se jí vyznat z citů právě proto, že je zabiják, tak jí alespoň nosí každý den tajně sedmikrásky, které má strašně ráda. Druhý pohled je ze strany právě Hye-young, která maluje portréty na náměstí a stále chce zjistit, kdo jí nosí ty sedmikrásky. Jednoho dne se objeví policista Interpolu Jeong Woo (Sung-jae Lee), který se nechá od ní nakreslit a má u sebe právě ty sedmikrásky, ona se domnívá, že on je právě ten tajemný ctitel a tak se do něj zamiluje. Třetí pohled je policisty Jeong Woo, který využil pouliční malířky, jen jako krytí při sledovačce, jenže jak se postupně začal scházet s Hye-young, tak se do ní zamiloval. Jenže vše se nějak zkomplikuje a Hye-young je postřelena při přestřelce a přijde o hlas. Policista je odvolán zpět do Koreje a na scénu se opět vrací zabiják. Jestli vše dopadne dobře? No to se nechte překvapit. (c.tucker)

(více)

Recenze (131)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Ač tomuto žánru moc neholduji (zřejmě dosavadní špatný výběr filmu), tak Daisy mě dostala na plno. Vynikající skloubení mnoha žánrů, jehož základem je trojúhelník hlavních postav. Kreslířka portrétů Hye-young, detektiv Jeong Woo a nájemný vrah Park Yi. Oba chtějí stejnou ženu, ona čeká na svého "pana tajemného", jež ji denně nosí květiny ale neví kdo to je. A vy sledujete počínaní této trojice, jak se se svými city vypořádat a téměř do samotného konce budete tápat, jak to celé dopadne. Je zde pár zvratů, některé více či méně "hloupé" a účelné, ale tohle všechno filmu prominete a budete si užívat sedmikrásku až do samotného "drsného" závěru. K tomu vás bude provázet nádherná hudba a krásné chvilky, jež vám film přinese... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dlooouho jsem neviděl korejský film. Po smršti v roce 2005, kdy jsem viděl každý týden jeden :) jsem se trošku "přejedl"......... Pro návrat k asijské kinematografii jsem si ovšem nemohl zvolit lépe. Je to možná tím, že Deiji není až tak "korejský" a také zasazení příběhu do holandských reálií mu v mých očích hodně pomohlo. Příběh naštěstí zůstal čistokrevně korejský (romantické drama jak má být - i když tentokrát s hodně neobvyklými prvky) a režisérovo ztvárnění mě prostě nadchlo. Jeden z nej filmů letošního roku. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších a nejnadhodnocenějších jihokorejských romantických melodramaťáren jaké jsem zatím viděl ( a že už jsem jich pár viděl a mám je rád). Skoro jsem až začal pochybovat jestli je to opravdu korea a teď koukám, že režie je fakt Hong Kong-takže ten chybějící jihokorejský cit pro slzyčkotvorná dramata nebyl jen můj dojem). Potenciál tam je a ta základní kostra je relativně zajímavá, ale natočeno je to bídně. Pokud v romantické vztahovce dojde na scénu, kdy se chlap po více než ročním blízkém přátelství s ženskou zeptá jestli má ráda hovězí-něco je špatně. Pokud ženské několik měsíců chodí -den co den ve stejný čas- před dveře kytky a ona nění schopná zjistit kdo jí je nosí-něco je špatně... a takových krávovin je tam více.... Pár akčních scén je nešikovně nasnímáno a fušersky sestříháno... No co se tu budu namáhat.. Prostě šáhněte radši po něčem jiném. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Woo-sung Jung se pro mě stal v kategorii herců z Jižní Korei absolutní jedničkou. Miluju jeho herectví. Miluju jeho výraz ve tváři, a to jak se vždycky tak trochu hrbí. Jinak Sedmikráska je další výbornej jihokoreják, kterýmu ale to zasazení do Holandska podle mě trochu uškodilo. Ztratil pro mě tim totiž jednu ze svejch ingrediencí, a to je asijský prostředí, architektura domů, příroda a tak dál. Jako dodatek bych ještě řekl, že jestli je nějakej film, kterej jsem někdy viděl, podobnej snímku V Bruggách, tak je to právě Sedmikráska. A pořádně ani nevim proč. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádny príbeh zasadený do malebného holandského prostredia. Celé to spracovanie jedného príbehu prostredníctvom troch pohľadov celého trojuholníku zainteresovaných, ktoré sa navzájom dopĺňali, tak to bolo výborne spravené. K tomu vynikajúca kamera a hudba, ktorá celý ten príjemný dojem ešte viac znásobila. Normálne mám chuť dať 5*, ALE ten záver mi vôbec neprišiel až tak skvelý a to ma dosť sklamalo. Pretože takmer celý film som sa tešil na akýsi vrchol, ktorý by pôsobil nejako viac zmyselne. Tým nemám na mysli nejaký trápny happyend, ale zase ani takéto vyvrcholenie ma vôbec neuspokojil. Ale áno, inak film bol veľmi príjemný a vyvážený (až na spomínaný záver). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Čas prvního setkání Hye-young (Gianna Jun) a Jeong Woo (Sung-jae Lee) je 4:15. Datum zahájení výstavy Hye-young je 15.4. (Jirka_Šč)
  • Celý film bol natáčaný v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, Haarleme a Epene. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama