Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený romantický film plný muziky, v ktorom je podstatne viac hudby a spevu ako som očakával. No, nakoniec som bol spokojný , pretože hudba je naozaj výborná a aj spev G. Hansarda je špičkový. Prvé spoločné spievané a hrané duo na cudzom klavíri ma fakt dostalo, je to naozaj výborná skladba a všetky ostatné , ktoré vo filme zaznejú nie sú o nič horšie. Oscar za najlepšiu skladbu je preto absolútne zaslúžený. Výsledné hodnotenie bude v tomto prípade podstatne závisieť na tom , či vám hudba a spev sadne alebo nie. Mne sadla.80% ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jako home video Hansarda & Irglové slušné, jako film nefunkční a nedostačující. Některé scény jsou na pořádný facepalm.jpg, oba se při tom vzájemném dvoření chovají jako idioti. Painful to watch. ___ Irské zrzavé kňouraly jako je třeba Damien Rice celkem můžu a též část Hansardovy muziky není k zahození, ale příště radši prosímpěkně .mp3, to mi bude bohatě dostačovat. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh, jako by ho napsal sám život. Já dokonce věřím, že ho z větší části, až na některé "roztomilé" detaily a značnou idealizaci, i život napsal. Nebo nějaký podobný. Život mnohdy píše tuctové příběhy. V našich končinách skoro pořád. Proto chodíme do kina. Na věci, které život nenapsal. Příběh Once, bych si asi užil a procítil, jen kdybych si s Irglovou či Hansardem byl blízký. Ale upřímně - jsou to cizí lidé, třebaže působí sympaticky. Nic zlého jim nepřeju, ale tenhle film mě úspaval. Ani písně, které v něm zazněly, nejsou můj styl. A herci mi před kamerou připadali napjatí, neuvolnění. Pak se těžko hodnotí kladně. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Dobra, takze za prve: nejvice medialne prehypovany film roku. Bez debat. Tim ale nechci rict, ze film nedosahuje jistych kvalit - jde o emocionalni film, zachycujici opravdove lidske prozitky a k jehoz pochopeni musi mit divak uz neco odzito, resp. "odciteno" v zivote. V tom je jeho nesporna kvalita a sila a misto v pomyslnem historickem zebricku kinematografie si jiste najde v jeho prvni polovine. Jenze je treba hodnotit stridme a neemocionalne, ne par hodin po opusteni kinosalu, ale s odstupem dni. A clovek si uvedomi, ze Once cloveka nijak neobohatilo, ze sice krasne zachytil jiste prozitky v zivote lidskem, ale ze tyto prozitky byly zachyceny uz i v jinych filmech, ktere byly scenaristicky pestrejsi a celkove povedenejsi. Nehlede na to, ze prvni polovina filmu je v podstate opravdu nudna, zazil jsem dokonce par lidi odchazejici ze salu a sam jsem mel chut udelat to same. Druha polovina me presvedcila, ze zustat sedet bylo spravne rozhodnuti, ale s odstupem jde proste o dalsi radovy lehce nadprumerny film. Ale bohuzel nic vic, ale ze sociologickeho hlediska chapu, ze pro Americany s irskymi koreny jde o silnou zalezitost. A mozna je ma lehka deziluze zpusobena i tim, ze sladkobolne kytarovky nejsou mym povestnym salkem caje... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Malý dojímavý snímok plný citlivej hudby, ktorá tvorí gro celkovej atmosféry. Soundtrack je vždy neoddeliteľnou súčasťou filmu, ale v tomto prípade platí, že film je to čo doprevádza a vypĺňa soundtrack - a to subtílne, jednoducho ale veľmi milo a príjemne. ... Citlivá záležitosť, ktorá spĺňa svoj účel. What's the Czech for "Do you love him"? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Glen Hansard hraje ve filmu na kytaru ve které jsou díry. Je to jedna z jeho prvních kytar, kterou běžně používá na koncertech The Frames. (kukentipla)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama