Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Z těch pixarovských kraťasů jsem viděla zatím Geriho hru (na jiné si momentálně nevzpomínám) a tohle se mi líbilo více než již zmiňovaný filmík. Dokonce možná více než samotný film Auta, před kterým tenhle animák běžel. Přišlo mně to vtipné a roztomilé, ale navíc i dobře udělané a inteligetní, což je však u Pixaru standart... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ale s nimi vybabrala potvora jedna. Motív tohto filmu je k zamysleniu, niekedy sa tak cítim, keď vidím ako sa zakladá množstvo rôznych aktivít na rovnaký nápad a je ich toľko, že ľudia sa už v nich ani neorientujú a priam sa ničia navzájom, proste presýtenosť konkurencie. Celkom vtipné, jednoduché, určite viac než len dobré. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

One Man Band je takovým přehnaným, až ironickým pohledem na pouliční muzikanty a umělce. Místo toho, aby vydělávali poctivě, tak se škubou o každou minci, a dokonce mezi sebou, místo toho, aby se vezli na jedné lodi (jako tehdá ve středověkých ceších). Opět vidíme bohatou škálu nápadů, skvělou hudební vložku a mezi ostatními Pixarovskými kraťasy se tenhle rozhodně neztrácí. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Opravdu originální kraťas, který je sice zábavný, ale zároveň vás trošku vyděsí tím, jak s nadhledem zpracovává téma obtížných životních rozhodnutí. Ta totiž mohou být v každém věku chápána jinak, a ačkoliv čas nám většinou ukáže, jak malicherné problémy jsme řešili, ta hrůza v nás zůstává... Když se k tomu přidá ještě otázka toho, co jsou lidé ochotní udělat pro výhru i v té nejhloupější situaci, jde vám z toho hlava kolem. Ježiš, já vlastně vůbec nechápu, jak dokázali tvůrci tohle všechno nacpat do ČTYŘ minut?! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemilovať z pozície filmového fanúšika snímky z dielne Pixar je ťažké a to isté platí aj o ich krátkometrážnych počinoch, ktoré z príjemnej tradície umiestňujú k svojim „plnohodnotným“ filmom. K Autám je to Koncert pre jedného, pôvabný mini príbeh o hudobníkovi na vyľudnenom námestí, ktorému nemá kto dať zarobiť... až kým neuvidí, ako si to so zlatým peniažkom k neďalekej fontáne mašíruje dievčatko s víziou hodiť dukát pre šťastie do vody. To však umelec nemôže dovoliť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama