Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se-jin, znuděná dívka, která žije ve starém apartmá na předměstí, se baví pozorováním oken okolních bytů a jednoho dne si uvědomí, že v některých bytech zhasínají světla vždy ve stejnou dobu. Postupně začíná mít podezření, že tyto podivné úkazy nějak souvisejí se záhadnými úmrtími v jejím sousedství. Dívka se rozhodne věci objasnit a stále více této záhadě propadá. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá žije sama bežným životom v jednom bytovom dome, ale keď v dome oproti začne dochádzať k sérii zvláštnych samovrážd, všimne si, že každú noc v tom istom čase vypnú svetlá a začnú sa diať zvláštne veci. Ale keďže polícia jej informácie ignoruje, rozhodne sa vo svojom sledovaní pokračovať a navyše sa obáva aj o svoju novú priateľku, ktorá v tomto dome býva, ale je odkázaná na invalidný vozík. Spracovanie sa mi páči, už od samotného začiatku to pôsobí dobrým dojmom, ideálne zoznámenie s hlavnou hrdinkou, chválim zasadenie deja do prostredia bytových domov, ktoré je v tomto žánri dosť netradičné, sadlo mi aj priateľstvo s príjemnou mladou ženou na vozíku, určitým spestrením je aj vedľajšia hororová línia súvisiaca priamo s hlavnou hrdinkou, ale aj okrem toho sa tu nájde mnoho zaujímavých prvkov. Úroveň filmu ani na okamih neupadne, tu sa je stále na čo pozerať a v poslednej tretine to už klasicky, ako je to vo východoázijských ducharinách zvykom prejde viac do drámy, kde už sa všetko naplno ukáže a toto mi dosť sadlo. V priebehu pôsobí trochu zvláštne jedine to, že aj napriek tomu, že na jednom mieste dochádza k sérii úmrtí je to takmer všetkým úplne jedno, ale to je už skôr len detail, hlavne, že film ma po celý čas dosť bavil. Celkom spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra je skôr len taká priemernejšia a ani o napätí moc hovoriť nemôžem, ale aj tak mi väčšina hororových scén sadla, samotný duch si vie získať rešpekt a tie jeho trhané pohyby tu po vizuálnej, ale aj zvukovej stránke pôsobia veľmi dobre. S hereckým obsadením som spokojný, sympatická Ko So-Young v hlavnej úlohe a viacero zaujímavých vedľajších postáv, hlavne spomínaná žena na vozíčku, ale aj detektív a niekoľko obyvateľov domu. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, po takmer všetkých stránkach mi to príde výrazne nadpriemerné, tu nemám žiadny väčší problém. Apartment je presne ten typ hororu, ktorý si stále rád občas pozriem, zaujímavá zápletka s výraznou príchuťou drámy, pričom dej je dosť zaujímavý od začiatku až do konca, dobré postavy a obstojné hororové scény, pre mňa celkovo rozhodne výrazný nadpriemer. 76% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Jedná sa síce o dosť nadpriemerný duchársky horor z Ázie, ale má jednu veľkú chybu. Neuveriteľne pomalý rozbeh, pri ktorom človek až zaspáva. Potom je to však výborné! Dobrá atmosféra, skvelé postavy, tajomnosť a hlavne prekvapivá pointa, ktorá zahrňuje aj prvky silnej drámy a človek príde až do plaču. Takže 70% je podľa mňa ideálnych. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době horor vyvolávající pocit strachu, když se máte podívat pod postel. Koncepce asijského dlouhovlasého zůstává beze změn, ale příběh je přeci jen jiný. Jako bonus dostává divák od režiséra krásný vizuální zážitek, kdy jasně červená barva přímo křičí ze šedomodrého ponurého pozadí. Hlavní hrdinka rozhodně není znuděná a z počátku nikoho oknem opravdu nešmíruje. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si dopřál klasický horor, tentokrát jsem opět zamířil do asijských vod. Sice jsem Jiho-Korejský horor nejspíš ještě neviděl, ale asijský (šikmooký) styl byl naprosto patrný. Kvalitou se Apartment vyrovnal průměrným japonským hororům, tzn. povedená atmosféra, pár lekaček, zvukové (někdy uši trhající) efekty a neokoukaní šikmookí herci. To všechno tento horor také měl a ještě mu pár procent na ratingu přidává originální závěrečné rozuzlení a hlavně vysvětlení samotných vražd. Hororu ovšem chybí, jak už to často u asijských filmů bývá, ten atraktivní drajv a jak se říká "tah na branku". Ale ve finále musím Jižní Koreu pochválit za poměrně zdařilý film. Schválně jestli by něco takového uměli natočit jejich severní sousedé v hlavní roli s Kim Čong Unem :) 65% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivá záležitost s gradující atmosférou a velmi povedenou závěrečnou pointou, která se dá odhadnout, přesto ale příjemně překvapí. Pro milovníky asijských duchařin skoro povinnost tak pomozte tento, dle počtu hodnocení, skoro zapomenutý film představit širšímu okolí a mrkněte na něj v temný deštivý večer s přáteli či drahou polovičkou. Nebo i samotní, ale pozor, možná pak budete špatně usínat. Zvuky ve filmu jsou totiž skoro tak znepokojivé jako u legendární Ju-On. A nejen ony... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Originalita snímku spočívá v choromyslné povaze jeho původního tvůrce, talentovaného jihokorejského komiksového ilustrátora, Kanga Full. Ten, ačkoliv nepatří k privilegovaně vystudovaným ilustrátorům, či kreslířům, chcete-li, platí za jednoho z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších jihokorejských komiksových tvůrců současnosti. Komiks se čtenářům Kangova vlastního internetového serveru, který v roce 2002 sám založil, představil v roce 2004 pod názvem "Apartment". (Conspi)

Reklama

Reklama