Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kravinu - výsledek mě lehce překvapil. Za začátku se Katakomby tváří jako standardní slasher, kterých známe desítky... následně se rozehrává zajímavá a morbidní "hra" s hlavní hrdinkou... pak se však film zničehonic zahákne v jakémsi "nudno-prázdnu" a jsme nešťastnými svědky téměř hodinového pobíhání vřískající dívčiny po tmavém bludišti sem a tam - tam a sem... po dlouhém divákově "utrpení" přichází konečně působivý a celkem překvapivý konec... Takže: Nápad dobrý, rozjezd dobrý, konec dobrý - ostatní kolem je však jen nudná vata bez atmosféry a pořádného napětí! ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Nedala jsem se odradit zdejším nepříznivým hodnocením a jednou večer, znavená prvním dnem nového semestru, jsem ulehla se svým drahouškem (rozuměj pécé:-)) do postele a pustila si Katakomby. Za okny tma, já sama v pokoji a k tomu Shannyn Sossamon zoufale pobíhající tím temným bludištěm plným mrtvých duší... Nevím, jestli jsem vychytala zrovna správnou chvíli nebo se mi momentálně někam zatoulal zdravý rozum, ale film byl pro mě nečekaným zážitkem - snad pětkrát jsem byla v pokušení zmáčknout stopku, ale nikoliv pro to, že by byl film tak nesnesitelný, ale prostě proto, že jsem byla pěkně vynervovaná:-)) Tak nevím... Možná po druhém zhlédnutí změním názor, dneska ale dávám čtyři stars. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako by si film nemohl vybrat, čím chce být - jestli barkoním hororem, noir hororem, klaustrofobickým hororem, death metal hororem... Díky tomu hapruje i střih, skladba, vedení příběhu... A je to škoda. Kdyby tvůrci vsadili na jednoho koně, mohlo jít o docela zajímavou věc, včetně nečekaného a nezvyklého konce. Možná i kdyby vymysleli víc motivů při celé ústřední části procházení katakomb a víc zajímavostí. --- Vlasta Burian by se možná divil, jak ponuře vypadají rozsáhlé katakomby pod Paříží - stejně jako se diví americká holčina, která v nich za zvuků dravé trance music zabloudí. Victoria přilétá z Ameriky na sestřino přání do Paříže. Sestra kamarádí s bláznivou partičkou, kteráí ráda děsí okolí a adrenalin vybíjí na nelegálních diskotékách v katakombách pod Paříží, kde na vás jukají tisíce lebek ze všech stran. Jenže - v dlouhých chodbách se Victoria ztratí (zhruba po půlhodině filmu), aby v nich pak bloudila skoro hodinu s pocitem, že ji honí děsivé monstrum. A pak se během deseti minut odehraje vskutku překvapivý závěr, kvůli kterému stojí za to film vydržet do konce. Škoda, že autoři filmu nepracovali s napětím o něco víc a nezkrátili začátek, mohl vzniknout zajímavý a nadprůměrný horor. Takto i přes onen nečekaný a nikdy nepoužitý závěrečný twist jde pouze a jedině o solidní sice, ale jen průměr. Disk navíc není nijak vybaven - kromě úvodního protipirátu a trailerů na filmy Vlci, Vdáš se a basta, je tu už jen upoutávka (1:57) na tento film a nic jiného. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor, který těží především z atmosféry pařížského podzemí. Mladá Victorie přijíždí navštívit sestru do Paříže a ocitá se na neoficiálním mejdanu v šachtách pod městem, kde se dozvídá o satanském kultu, který z incestu zplodil nového antikrista. Ovšem po zásahu policie proti nepovolené párty se Victorie ocitá sama v podzemí a hledá cestu ven. Snímek osciluje mezi těžkým podprůměrem (chvílemi svou předvídatelností a ztvárněním některých postav) a vynikajícím hororem (nečekaným výborným koncem a dobrou gradací v druhé polovině tohohle počinu). Nakonec mě snímek vůbec nenudil a po zdějším hodnocení a komentářích jsem byl mile překvapen. U mě za tři hvězdy. ()

Trešlson odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy hodnotím odpadem, ale tato záležitost si odpad! naprosto zaslouží. Neskutečně nelogická slátanina, kde jsem litoval každé minuty, co jsem se koukal (hodina a půl zmařeného života, kterou mi už nikdy nikdo nevrátí). Hrdinka natolik nesympatická, hysterická a tupá, že jsem každou chvíli prosil, aby ji už setli hlavu. Nechtěl bych tu vážněji spoilerovat, ale "rozuzlení" je natolik trapná záležitost a tento stupidní film jen podtrhlo. Nikdy víc bych nechtěl spatřit něco tak ... (ani nevim jak TO nazvat). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)

Reklama

Reklama