foto

Emil Hostina

  • nar. 31.5.1976 (44 let)
    Medgidia, Rumunsko

Biografie

Emil Hoştină je rumunský herec, který je ve světě známější než ve své domovině. Ve svých rolích obvykle ztvárňuje rumunského občana s negativními vlastnostmi (z posledních ONDINE - Vladic, nebo HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI - smrtijed).

Narodil se 9. února 1974, ve městě Medgidia (Constanta). Přestože jeho rodiče očekávali, že se bude po ukončení studií Emil věnovat vojenské kariéře, objevil se v místo toho na prknech, která znamenají svět, a to roku 1990 v divadle v Bukurešti. Tam působil asi osm let, než zjistil, že potřebuje změnu, a dal se k filmu.

Jeho nejoblíbenější věci na světě jsou divadlo, film, kendo, historie a jezdectví. Mimochodem, je držitelem černého pásu v kendo, a titulu Ph.D. z Filmové a televizní školy Blue.

Bára "Goodie" Marešová

Herecká filmografie

Filmy

2013 The Zero Theorem
Řežba v Tombstone
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Bunraku
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Made in Romania
Vlkodlak
2009 Anakonda 4: Cesta krve (TV film)
Písečná smrt (TV film)
2007 Katakomby
2006 Démon pomsty (TV film)
Pád
Žabákova dobrodružství (TV film)
2004 Italiencele
Raport despre starea natiunii
Sex Traffic (TV film)
Spiknutí střelného prachu (TV film)
Virus 1.0
2003 Královna bojovnice
Vlad narážeč
2002 Amen.
Turnul din Pisa
2001 Popcorn Story
1998 Cortul
Letzte Station, Die
1996 Příliš pozdě
1994 Pepe si Fifi

TV seriály

2019 Výkupné (TV seriál)
Prima (S03E07)
2016 Marcella (TV seriál)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
další epizody (5)
Povstání barbarů (TV seriál)
2015 Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 7 (S01E07)
další epizody (7)
2014 Utopia (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
2012 Borgiové (TV seriál)
Toulaví psi (S02E04)
2010 Foylova válka (TV seriál)
Ruský dům (S07E01)
2009 MI5 (TV seriál)
Epizoda 4 (S08E04)
2008 Poslední nepřítel (TV seriál)

Dokumentární

2008 Nostalgia

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky