Reklama

Reklama

Komik a jeho svět

(pořad)

Obsahy(1)

V letech 1979 až 1994 uvedl Milan Neděla přes 150 pokračování cyklu "Komik a jeho svět", svého času velmi populárního pořadu, představujícího nám filmové hvězdy pamětnických veseloher .

Výčet jednotlivých epizod, které odvysílala ČT v roce 2006 jedná se o roky 1984 - 1990:
1. Každý začátek je...
2. Šváb z Malé Strany
3. Theodor a Antonie
4. Sejdeme se na strážnici
5. Abeceda humoru Š - Růžena Šlemrová
6. Abeceda humoru L - Karel Lamač
7. Abeceda humoru T - Václav Trégl
8. Abeceda humoru R - Saša Rašilov
9. Partneři - Vlasta Burian a Jaroslav Marvan (Karlos80)

(více)

Recenze (34)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Herdek, proč tohle nenapadlo nikoho reprízovat? A to ani na ČT3, kde do zemdlení jedou Hry bez hranic s Martinou Admcovou ???? A pokud je ta černo-bílá verze už hodně oldschoolová (i když u grotesek z počátku minulého století proč ne) , pak by někdo mohl udělat nový pořad věnovaný groteskám a historii filmu tohoto žánru. Jen díky tomuto pořadu jsem krom Chaplina poznal borce i dalších men jako Buster Keaton, Frigo, Laurel a Hardy, Harold Lloyd a další... Kupodivu si vůbec nepamatuji ty české díly s našimi herci stříbrného plátna... I tak hodnotím na max a posílám pozdrav tam nahoru skvělému panu Nedělovi. * * * * * ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Jako malý si pamatuju díly uváděné panem Nedělou. Vždycky jsem to rád sledoval, bylo to o amerických groteskách a amerických komicích (Frigo, Harold Lloyd, Chaplin, L&H...). Vždycky pěkně uváděné, s inteligentním komentářem a dobrým výběrem ukázek. Škoda toho pořadu. Na autorská práva jednou chcípnem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto dokumentárno zábavná relácia sa mi vryla do pamäti ako labutia pieseň starých, čiernobielých grotesiek bez zvukovej stopy v modernej televíznej ére. Dnes by podobná relácia len ťažko dostala vysielací priestor. Už je málo divákov, ktorých dokážu rozosmiať tieto predpotopné filmové snímky. Ale zasa na druhej strane verím, že medzi uživateľmi csfd sa nájde hodne takých, ktorí ocenia dokumentárno informačnú hodnotu tohto projektu. *** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fundovaný a příjemný průvodce, dobře a vtipně sestavené jednotlivé scénky z oblíbených filmů a grotesek, co víc si tehdy mohl filmový fanoušek klasické americké grotesky, české předválečné a poválečné filmové komedie přát. První dva díly co jsem viděl se věnovali našemu němému filmu (ale šli tam i třeba grotesky s Chaplinem), který člověk až zas tak běžně nemá možnost v televizi vidět každý den. Osobně pak celkem jsem viděl asi pět epizod ale nejvíce mi utkvěli v paměti "Šváb z malé strany", "Každý začátek je" a "Na strážnici" a díl se Svěrákem. Ale to je jen malý zlomek z dlouholetého cyklu, který tu za socíku šel.. Škoda že už dnes takovéto pořady až na vyjímky v České televizi nevznikají, kde jinde by se totiž filmový fanda o těchto filmech měl dozvědět více než právě tam. Jinak na tomto pořadu se dále podíleli režisér P. Vantuch a známý český filmový publicista, spisovatel a historik K. Čáslavský oba před časem v v televizi společně spolu-vytvářeli soutěžní filmový pořad o věcné ceny Videostop. Kopeckého a jiné osobnosti si z tohoto pořadu nepamatuju, byl to až Milan Neděla v 80 letech který mi utkvěl v paměti, zřejmě byl oním posl. moderátorem.. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Populárně naučnou formou pojatý rozsáhlý dokumentární cyklus, který tehdejším divákům - filmovým fanouškům - přiblížil řadu českých i světových komiků v zajímavých prostřizích a variacích, báječně kombinoval jednotlivé kapitoly široké škály filmového humoru a navíc akceptoval i existenci režimem nepodporovaných osobností. Průvodcovské slovo Milana Neděly se stalo nedílným logem pořadu pro několik desetiletí a je skutečně škoda, že ani později tento svébytný typ umělce nenašel viditelnějšího uplatnění. Jakýmsi volným pokračováním měl být i obdobný cyklus Úsměvy českého filmu, který však zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce. Šance na reprízy jednotlivých dílů jsou ale takřka beznadějné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama