Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Skvelý remake, kde už Michael Caine hrá starého a zdatne mu sekunduje dobre hrajúci Jude Law...je to dobré, že akurát títo dvaja účinkujú v tomto filme, ináč by to bola nuda. Ich psychologická vojna je brilantná, ich party sú zahrané vynikajúco, škoda, že tu hrajú len dvaja herci...kľudne tam mohla hrať tá Michaela Cainova žena...mohlo by to byť zaujímavejšie... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Branagh prostě dokáže zkrátit chvíli a zabavit nás originálním způsobem. Oba herci hrají velmi dobře, hudba i prostředí domu skvělý, jo... ale o nic víc tu asi nejde. Nebo jo ? A o co ? O charaktery trojice postav ? Možná trochu, ale daleko propracovanější je i tak nemastnej neslanej děj. Dvakrát vidět nemusím, ale nějak moc zklamanej taky nejsem. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem možnost vidět divadelní předlohu, ani originál, takže nemám možnost srovnávat, takže můžu nadšeně vychvalovat. Pánové Caine vs. Law rozehrály pořádně adrenalinový mač, při kterém jsem první dva sety téměř nedýchala. Veliká škoda, že jim v rozhodujícím duelu došla síla, jinak bych nadšeně tleskala. Každopádně jako zfilmované divadlo, které si vystačí s dvěma herci a zajímavým barákem, je Slídil vydařeným a zajímavým dílem. Brzy se chystám na originál :o) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nový kabát Slídilovi paradoxně neprospěl, interiéry působí jaksi chladně a futuristicky. To mi bohužel k ději, který se v domě odehrává vůbec nesedí. Caine se ovšem původně Olivierovy role zhostil se vší noblesou, oproti tomu Law mě moc nepřesvědčil. Často se mi zdálo, že přehrává. Originál je prostě jen jeden a všem těm kterým se nový Slídil líbil, i těm kterým ne, doporučuji pouze a jen Mankiewiczovu verzi. ()

Rafik 

všechny recenze uživatele

líbilo: úchylný, ale vychytralý Caine, impulsivní Law, úžasný design interiéru, zvrat za zvratem, překvapivý konec, velmi nápaditá kamera; nelíbilo: Law převlečený za detektiva a jeho přehrávání v této roli; výsledkem je ale plný počet a velká chuť vidět co nejdříve původní verzi filmu ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen postupně, jak se odehrává děj. (Frankooo)

Reklama

Reklama