Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ako horor trochu sklamamanie (ano očakával som druhý Shutter), ale ako mysteriózne sci-fi drama veľmi milé prekvapenie. Originálna zápletka, formálne suverénne aj cez miernu gulášovitosť (pojmov a motivácii) počas filmu, záver nenechá veľa nezopovedaných (zásadncýh) otázok. A tých pár logicko-technických šetrím na repete, ktoré určite bude. 85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nebylo kratší a že se některé motivy víc neprobraly, protože by mne zajímaly a ještě víc by ozvláštnily tenhle hodně zajímavý a netradiční nápad, dokonce i zajímavě natočený (třeba ta sice krátká, ale detektivní linka nebyla rovněž marná). Jen tedy netuším, co ti Asiaté mají za problémy s matkami, tohle je v krátké době druhý horor, kde se matky nechovají k synům zrovna srdečně. Líbila se mi i atmosféra, výprava a některé skutečně povedené scény ("Ještě jsem neviděl, aby se někdo udusil nudlemi."), a dokonce i zakončení je sice zkratkovité a zbytečně rychlé, ale vysvětluje v podstatě vše - a tomu hajzlovi pajdavému jsem ten jeho omyl přál. Jinak doufám, že polda v tom bytě už nebydlí a žije s květinářkou Wei (jak dokládá ten podpis na propouštěcí zprávě) a sem chodí jen na čumendu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavej originální film na poli duchařskejch hororů, ale čekal sem daleko víc, už jen to, že se jedná o dílo od asiatů to předurčuje k tomu, že bych se u toho měl bát, nebo se aspoň občas leknout, jenže jaksi to se neděje a to hlavně kvůli absenci kvalitní hudby, která dokáže situace vygradovat, to film hrozně postrádal, ale v podstatě to postrádalo celkově nějakou vypjatější atmosféru. Krom toho to někdy připomíná celkem silně Kruh ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ázijská produkcia vyniká hlavne myšlienkami a prepracovanosťou dejovej linky, čo mne vyhovuje. Ani tento snímok nie je výnimkou, žiaľ na hororovú stránku veci sa tu akosi pozabudlo. Výbornú ducharinu pripomína akurát len prvá scéna s kanadským fotoreportérom, ďalej sa hororové prvky už len prepadávajú do lacnej priepasti povrchných a nudných efektov so slabučkou atmosférou a nefungujúcimi ľakačkami. Našťastie ma bavil samotný príbeh a rozmotávanie záhady okolo tajomného ducha chlapca. Pointa na záver tiež potešila. Keby sa pridalo na desivých prvkoch, mohlo ísť o výbornú hororovú vecičku. 65/100 ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl nejlepší asijskou duchařinu ze všech. Ani Ring, ani Shutter, ani Ju-on ci Kairo mě nedostaly takovým způsobem jako Guisi. Tenhle film je výjimečný, není to čistokrevný horror, ale spíše silně mysteriózní film s horrorovým podtextem. Neotřelé, originální, napínavé, nápadité a poučné ..silné. Přeci jen, natáčet stále další a další variace na ring, kde se v podstatě jen mění jména hrdinů asi není úplně košér záležitost a tvůrci guisi si to díky bohu vzali k srdci. Od začátku až do konce jsem nespustil oči z obrazovky, po celou dobu jsem byl napnutý jako struna a přitom celý film obsahoval tak 2,3 opravdové lekačky. Atmosféra tu stojí a padá s touhou odhalit tajemství posmrtného života - nebo lépe řečeno - života duchů. Proč se z někoho stane po smrti duch a z jiného ne? Co je za tím vším? Co je jejich tajemstvím? Je to nenávist, utrpení, touha a nebo něco úplně jiného? Na to se snaží přijít velice sympatický tým vědců sestavený z předních asijských odborníků v čele s Japoncem Hashimotem a Taiwancem Tungem. Vědci mají jedno eso v rukávu a tím je Mengerova houba, se kterou se dají dělat skutečně úžasné věci. Nevím proč, ale film na mě působil také jako lehké sci-fi a stále sem čekal kdy se na scéně objeví nějací ti emzáci :) Bravurní skloubení temných žánrů filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama