Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný, ale je hrubě nevyvážený. První sled příběhů v paneláku je poměrně fajn, akorát, že jsem to místy nepobíral. Snad jen ta paní v tom krematoriu byla jakž takž pochopitelná. Druhá povídka o jabloni a kapříkovi byla výborná, srozumitelná, efektní, nápaditá, pochopitelná a jakoby do filmu vůbec nepatřila. Třetí sled příběhů byl hodně zvláštní, harmonikář s uřízlým uchem mi přišel nejlepší a nejsrozumitelnější. Ty další dva, co tam byly, jsem vůbec nepochopil(zejména závěrečný džin). Po stránce animace to bylo určitě originální a nápadité, figurky mi nevadily, jen je škoda, že si autor více nepohrál se scénářem. Čistý průměr. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Loutkové filmy mám velmi rád, ale kde nejsou příběhy promyšleny a navíc postrádají i pointu, tam já nejsem a ani nemohu být spokojen. A když mě jednotlivé příběhy až na jednu světlou vyjímku začnou nudit... Ta vyjímka je povídka o Větvičkovi a Ploutvičkovi. Roztomilý příběh, kde nehrají vůbec žádní lidé a Větvička kalí velmi stromovým způsobem :) bych jako jediný pustil i dětem. Loutky jsou skvělé, ale je škoda, že nemluví a jen huhlají (snaha ušetřit ?). P.S. : U první povídky Ulity jsem si vzpoměl na Knoflíkáře. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že první povídku jsem ABSOLUTNĚ nepochopila a neměla jsem nejmenší chuť nad ní dumat nebo si ji pouštět znovu...upřímně mě to nudilo. S ostatními je to pravda trochu veselejší, no a jasným číslem jedna je u mě povídka o panu Ploutvičkovi a panu Větvičkovi-to vyvolává nostalgické vzpomínky na Kvak a Žbluňk. Čili u mě je to normální, obyčejný průměr na tři hvězdy. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Defilé maniakov, úchylákov, feťákov a psychopatov, indivíduí pred alebo už za hranicami kretenizmu, jedincov v deliriu tremens či delíriu inom, to všetko je ironické hyperbolizované gesto všetkým tým, ktorí si o sebe myslia, že sú "celkom normálni". K štandardnému vybaveniu domácností normálnych ľudí a ľudkov teda patrí poľovný revír, pohanská svätyňa, nekro-cirkus či súkromné krematórium a priľahlý urnový háj (č-b pán Kopfrkingl by zozelenel závisťou). Režisér našťastie pozbavil bábky "výhod" rečovej komunikácie, čím dosiahol ich ambivalentné či polyvalentné vyznenie. Táto voľba paradoxne činí tvorivý proces náročnejším a uspokojivý výsledok (ktorým Balejov film je) o to vzácnejším. Fimfárovské dialógové a monológové barličky a viazanosť na pointovú katarziu zmizli v prospech čírej vizuálnej poézie, ktorá na príbehu síce stavia, ale nepovažuje ho za alfu a omegu kvality. Je poviedka "Zastavený čas" menej hodnotná, pretože jej význam (démonická schopnosť hudby ako takej čas zastaviť, zvrátiť, petrifikovať, umŕtviť, zakonzervovať, preparovať a mumifikovať) nie je okato artikulovaný? Nie je. Neorganickým včlenením majstrovského kúsku "Vetvička a Plutvička" sa nezaoberám - je to príliš veľká paráda než aby som zvažoval malicherné okolnosti jej prezentácie. Top scéna: neviem sa rozhodnúť medzi narkomanským šlukom a rakvičkou s nožičkami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Janu Balejovi film Jedné noci v jednom městě vysloužil Českého lva za nejlepší výtvarný počin. (Rodriguez)
  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno