Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo prevažuje, či to pozitívne alebo to negatívne. Stop-motion animáciu mám rád, česká sa vyznačuje detailami, ktoré si rád všímam (rozne drobné veci či iné drobnosti). So sympatičnostou postáv je to už horšie...ak to bol zámer, tak to bol zlý zámer. Aj poviedky sú kvalitatívne rôzne. Najviac sa mi pozdávala tá o odrezanom uchu, najmenej tá o živote v kaviarni. Škoda, že príbehy na seba nenadväzovali viac. Bolo by to zaujímavejšie. Hodnotenie: 55% ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejednoho zamrzí, že tahle kolekce nesourodých povídek postrádá výraznější příběh a většina z nich vybouchne bez jakékoliv pointy, máme všichni tu čest opět popatřit na kvalitní kus české animační tradice a myslím, že předeším nás Žižkováky tahle pocta bizardním věkům naší čtvrtě nemálo rozehřála u srdíčka. A ani já výletu do kina nelitoval. A spíše než k plnohodnotnému filmu bych přirovnal k překrásně úchylné obrázkové knížce o roztodivných lidičkách a jejich osudech v uličkách města Žižkovského. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to jako na volné pokračování Fimfára, leč mohl jsem tušit, že bez Wericha to nebude úplně ono. Naštěstí stopáž je fakt milá, film vás neunudí k smrti, a i za to má body navíc. Celkově bych to zhodnotil nějak takto: Ulity jsem nepochopil. Závěrečné pointě jsem se zasmál, ale jinak jsem celou dobu spíš podivně zíral, tápal a nechápal. A propós - proč se to vlastně jmenuje Ulity? * a 1/2. Pak přišel přesný opak - nádherná povídka, co by fungovala spíš jako samostatný krátkometrážní filmek, Větvička a Ploutvička. Oslava představivosti o přátelství stromu a kapra, plná skvělých nápadů. Například, víte jak strom v hospodě pije? No, koukněte se:-) 4 a 1/2*. Jedné noci v jednom městě se mi taky dost líbilo, hlavně tím, že to mělo jasný příběh a vypointovaný děj. Skvělý nápad! 4* Povídka Zastavený čas nemá pravda až tak originální příběh, ale je skvěle ztvárněná. Na diváka dýchne pocit melancholie a nostalgie; něco, čeho se animovaným filmům moc nedostává. 3 * Poslední povídka, Džin, vypráví o dvou ožralech, co najdou lahev s džinem a začnou si plnit svá přání. A to je všechno. Bohužel tedy zase musím říct, že to ztroskotalo na příběhu, protože animace je kouzelná (obzvlášť džin, který vypadá jinak než jakýkoli jiný džin, kterého jste viděli). 2 a 1/2* Nedělá mi to moc dobře, hodnotit průměrně film, který dal určitě autorovi moc práce, navíc film který měl velkou ambici překvapit syrovostí a originalitou. Režiséra neodsuzuji, naopak mu fandím. Ale tohle se zkrátka povedlo jen zčásti. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má mnoho kladů. Výbornou animaci, kulisy, provedení masek a výpravu, dá-li se tento pojem použít v animovaném filmu. Skvělá hudba. Trochu jsem se bál toho "horroru", ale hned úvodní "příběh" s hmyzím cirkusem mě přesvědčil o tom, že i tohle tu bude (je to docela psycho) a následující mysteriózní atmosféra byla taky v pohodě. Ten film má však jeden dost velký a podstatný zápor, který může všechno výše zmíněné převálcovat. NIkdy nebude fungovat takhle v jednom kuse. Při hodinové projekci je to prostě utrpení. Občas je to totiž opravdu jen snůška náhlých a ne zcela propracovaných nápadů, které by třeba výtečně fungovali a působili jako krátké štěky. Rozkouskovat to, byla by to paráda. Protože některé příběhy a sekvence filmu jsou dost nudné. Občas jsem měl problém udržet oči otevřené. Zde toilk opěvovaný příběh Větvičky a Ploutvičky mi přišel nesnesitelný a dost nudný. Naopak, již zmíněné hmyzí zrcadlo, zvířecí kremační pracovník, přišité ucho nebo džin, mi přišly docela dobré a vidět je postupně jako samostatné celky a ne jako jeden plácající se hodinový paskvil, možná bych šel s hodnocením i výše. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)
  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)

Reklama

Reklama