The Gravedancers

• Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

TomX2

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé. Už ten absurdný nápad natočiť film o tom, ako banda opitých priateľov začne tancovať na hrobe kvôli čomu aj vyvolajú duchov ľudí - zločincov, nám nahovorí, že pôjde určite o zaujímavú a zábavnú záležitosť. A malo to aj slušný rozjazd, začalo sa to veľmi dobre a vyzeralo to, že to takto skončí (do posledných cca 15 min. som už bol odhodlaný dať tomu 3*). Bohužiaľ, ku koncu sa ukáže, aký primitívni môžu scenáristi byť - prepletené a úplne absurdné až smiešne zvraty, a tiež zmizli všetky sympatie k postavám, ktoré si divák za tých 90 minút vytvoril - všetko scenáristi zahodili do koša a divákovi neostáva nič iné, než sa uspokojiť aspoň s tými pár dobrými scénami. A Dominica Purcella naozaj nemám rád. ()

Wally

všechny recenze uživatele

Docela dobrý začátek a i myšlenka filmu se celkem povedla. Bohužel jakžtakž dobrá kvalita se držela asi jen do poloviny filmu a pak to nabralo kvalitativní pád na hranici totálního zoufalství. Posledních dvacet minut bylo jak z parodie na horrory duchařského rázu a na konci to už vypadalo jak v kresleném Scoobym a člověk se musel smát, když viděl jak se herci zuby nehty snaží vypadat vystrašeně...Dobrej rozjezd, průměrnej střed a katastrofální závěr - 2* ()

raimi

všechny recenze uživatele

The Gravedancers jsem poprvý viděl v roce 2007 na Festivalu Fantazie v Chotěboři. A tak nějak se mně ale vůbec nelíbili. Nelíbil se mně ten tmavej, zrnitej vizuál a v tý době mně to přišlo moc trendy - moderní, dravej a efektní film. Leč léta běží, lidskej vkus se vyvíjí, a o The Gravedancers se pořád někde mluví a píše v pozitivním duchu. Což mě nahlodávalo víc a víc, až jsem si teda po sedmnácti letech lajzl opakovanou projekci. A dobře jsem udělal. Mendez byl v tý době na koni, a The Convent i The Gravedancers jsou boží béčka, kde jde cítit tvůrčí zápal i talent. Film má sympatický herecký obsazení, žádný hluchý místa a finále, kde se režisér fakt nezapře a dost se utrhne ze řetězu. Spokojenost. ()

Flaxik

všechny recenze uživatele

Já to pořád říkám, že taneční hudba je zlo! Kdyby si ty hovada pustili nějakou odrhovačku od Manowar nebo Napalm Death, určitě by je nenapadlo křepčit a místo toho by nábožně poslouchali a chlastali. Dopis by odrecitovali a vrátili na místo. Ale zase pak by to byl film dost o hovně. Takhle je to slušivý kousek do sbírky duchařin. Dominic Purcell má sice herecký projev jak dubová fošna, ale na druhou stranu to Megahn Perry s brejličkama slušelo, tak se to nějak v průměru dalo snést. Památná věta:"Nikam nejdu, dokud mě něco nezačne honit!" ()

Gilmour93

všechny recenze uživatele

Od nynějška chodím na hřbitově jen po vyznačených stezkách a případnou potřebu močit vykonám až za branami areálu.. Mendez je evidentně velký fanda Sama Raimiho a nebo je to vzhledem k roku výroby Drag me to hell naopak? Tanečníci z kerchova na mě dýchli sympaticky staromilskou atmosférou, kdy kameraman netočí ze hřbetu rodeového býka a člověka pak ani tolik nepřekvapí, že vše vyvrcholí jako by nacisté zrovna otevřeli Archu úmluvy. Když si přidám umění udělat z dějové naivity přednost, efektní práci se strachem z neviděného a hravý nadhled spojený s nástupem lovce paranormálních aktivit v podání T.Karyo, tak mému stažení do pekel už nemohlo nic zabránit. Jen doufám, že není pod parketem Star Dance nějaké pohřebiště, aby pak při úplňku někdo nenaháněl Metráčka se sekyrou.. Purcell má velkou hlavu, jak pytel od banánů, Purcell se v davu neztratí.. ()

• Projekt bol predstavený už v roku 1999 štúdiom Artisan Entertainment. (beso74)
  • Strašidelný zámok, atrakcia od Disney a duchovia v ňom, boli hlavnou inšpiráciou filmu. (beso74)
  • Spln Mesiaca bol do filmu dodatočne digitálne pridaný. (beso74)