Reklama

Reklama

Hrad z písku

  • Kanada Le Château de sable (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Fantasy
Kanada / Nizozemsko, 1977, 13 min

Obsahy(1)

Bajka se skvělým humorem a kouzlem, je příběhem o Sandmanovi a bytůstkách, které vytváří z písku. Pod jeho vedením postaví hrad a oslavují dokončení svého nového domova, leč náhle jsou překvapeni nevítaným hostem. Zafouká vítr a hrad se sesype. Autor nechává otevřené dveře pro nejrůznější interpretace. Zvukový film beze slov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný animovaný kraťas vyprávějící o Sandmanovi, který z písku tvoří absurdní postavičky, se kterými potom společnými silami staví hrad z písku. Tento mini-snímeček byl v roce 1977 oceněn Oscarem za nejlepší krátký animovaný film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Animace s pískem je naprosto kouzelná, a ikdyž je samotný příběh jednoduchý, tak i přesto stojí zato zhlédnout tento vizuálně poutavý kraťas. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Hmatateľná "loutková" animácia inšpirovaná československým priekopníkom Švankmajerom. Vidieť, že jak Zeman, tak Švankmajer nám robili vo svete vynikajúce meno. Režijné vedenie z technického hľadiska výborne zhmotňuje priestor a dodáva akcii realistické kontúry. Krátkemu deju chýba väčšie dramatické napätie, ak nerátam záverečnú fujavicu. Svojim minimalizmom príjemné, ale rovnako pocitovo aj vymizne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako maly kluk jsem si taky rad hral na pisku. Musim uznat, ze animovany film na zaklade pisku je originalni a urcite ne jednoduchy na zpracovani, zvlast v roce 1977. Obsahove ale celkem o nicem. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Otec Písek zrodil písečného Syna a ten dostal tvořivého Ducha. Začal zaplňovat písečný svět písečnými stvořeními. A bylo to velmi dobré. Vzájemnou spoluprací, která spočívala v tvořivé hře se prázdný písečný svět zaplňoval jejich kreativitou. Každý byl osobitý a jedinečný s vlastními schopnostmi a nadáním. Vytvořili si svůj svět a krásný životní prostor. Ale čas běží jako písek v přesýpacích hodinách a postupně přikryje vše co vytvoříme. Nezbude po nás ani stopa. Jediné co je důležité, je Písek. ()

Reklama

Reklama