Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (116)

Shit 

všechny recenze uživatele

Já sem bohužel nebo možná bohudík ten typ, kterej upřednostňuje efektní bitvy a souboje před strategií bitev a taktizováním, takže tohle nemohlo moc uspokojit moje choutky, jelikož když už se tu strhne bitva, tak davová a spíš na dálku a hlavně to pro mě nemělo moc velkej náboj, protože prostě umíralo kvantum lidí, který jsem předtim ani neviděl, bezvýznamný pěšácí a ten od kterýho sem si sliboval hrdinství, čest a permanentně krvavej meč - Andy Lau, mimochodem muj oblíbenec, tak ten je tu sice skvělej, ale bohužel upřednostňuje mír a lásku před zabíjením a vše se snaží řešit rozumem a slovně, takže od něj se člověk ničeho nedočká a celej film je pak dost mdlej, aspoň pro mě a nepomůže tomu ani muzika šlohnutá z Válečníka. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Protiválečná idea je hlavním posláním snímku. Tím, že je zasazena do doby 370 let před Kristem získává na zajímavosti. PŘÍBĚH:*** válka, strategie, láska, strategie, čest. Když se nejednalo o věcech válečných, ztrácel příběh na síle. Nebyla to nuda, jen to nebylo ono. A nemyslím si, že TA SÍLA musí těžit z válečných útrap./ HUMOR:0 pokud se nebudete bavit na ,,kreténském" chování některých postav./AKCE:*** válečné vřavy jsou zajímavě zpracovány. Nechybí davové scény. Všemu vévodí strategie. Ovšem krvelačné a silně militaristické publikum nemusí být ukojeno. Ostatně. Je to příběh spíš pro pacifisty./ NAPĚTÍ:0 nehodnotím, ale přesto přiznávám, že jakési ,,vnitřní" napětí ze snímku vychází. Hlavně z té strategie (zase) a z protiválečných myšlenek. Taková velká šachová partie... Jde jen o to, co od ní očekáváte. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka umění boje, obrany a strategie musí každému připomenout Chi-bi. Podobnoust po válečné stránce je velká a stejně tak i kvalita provedení. Tento film má rychlejší spád příprav na bitvu a bitvy samotné (to je dáno poloviční minutáží). To vše lze jen chválit, ale zbytek mi kazí dojem - nevím, jestli ho lze nazvat studií Čínské mentality nebo obecně lidského uvažování, jednoduše ho vystihuje rčení "pro dobrotu na žebrotu" - jinak řečeno, čekal jsem jiný vývoj. Ale i tak jde o hodně dobrý válečný film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu viac príručka dobývacích a obranných ranostredovekých taktík než naozajstný príbeh, ale potom sa to začne komplikovať, postavy dostávajú hĺbku a v dosiaľ celkom chladnej sekanici dostanú priestor aj emócie. Príjemne realistické, škoda že podobne ako vo Válečníkovi tvorcovia nepritlačili aj na krvavosti. Drsnejšia fazóna by to ešte lepšie zakotvila v krutej dobe kedysi dávno pred Kristom. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..miesto dorazu na hand-to-hand kombatov, resp. tanecnych subojov so zbranami mame pred sebou naozaj boj umu, resp. uvazovania, v ktorom ten, kto prezije boj, nemusi byt nutne vitazom.. a do toho zena, ktora ako voda narusi zasady filozofie a zasad Mozi, ktorymi sa riadi Go Li, strateg a ochranca / obranca miest so snom nastolit mier v celej čine v case, kedy bola krajina rozdrobena na sedem vacsich a niekolko mensich uzemno-spravnych jednotiek, aby asi 500 rokov neskor mohla bojovat za nastolenie troch kralovstiev.. /a ano, a little faster breath for Andy Lau/ .. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)
  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama