Reklama

Reklama

Glastonbury

  • Velká Británie Glastonbury (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1970 vpustil mladý farmář Michael Eavis na víkend na svůj pozemek 1500 lidí. Každý z nich zaplatil 1 libru, aby mohl na pódiu shlédnout pár popových a folkových kapel... A tak vznikl festival v Glastonbury. Julien Temple strávil několit let natáčením záběrů z každičkého ročníku tohoto festivalu. Natočil tak neuvěřitelnou směsici lidí, legendárních kapel a nezapomenutelných zážitků. Především však dokázal zachytit neskutečnou atmosféru každé generace, která festivalem prošla. Glastonbury šikovně zaznamenává a nechává vás zažít evoluci hudebního festivalu s nejdelší historií na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Flipper má pravdu. Radšej raz zažiť ako x-krát vidieť v TV. Ale takýto prehľad neuveriteľných "máničiek" som videl až tu. Už to nie sú zlaté 70te, ale závan absolútnej slobody ostal. Muzika poctivá, anglická a nie hip-hop či techno. Akurát som väčšinu tých kapiel nepoznal. No a ten bordel, čo tam po 300 000 ľuďoch ostal by som dal vyčistiť našim futbalistom :) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Naprosto nic neříkající záběry z jednoho z největších evropských festivalů, nějaký smysl pro promyšlenost a směřování tu opravdu nenajdete. Dokumentární snaha nulová a nulové popisky (nejenom kapel) přehlednosti nepřidávají. A zřejmě asi i zamýšlená atmosféra se do mého obýváku z DVD nepřenesla. Přesto procentem zfetovaných/opilých návštěvníků Glastonbury určitě nepřekoná některé nejmenované akce v Trutnově či Hradci... 30 % ()

Reklama

Leníci 

všechny recenze uživatele

Pokus o zajímavě zpracovaný dokument z historie toho nejlepšího a největšího festivalu historie. Části s Michaelem Eavisem jsou OK, záběry z vystoupení OK. Občas mi ale lezly na nervy chaotický prostřihy mezi účinkujícími a diváky. Taky by bylo fajn, kdyby se autor zaměřil trošku víc na současný obyčejný návštěvníky festivalu a nevybíral si jen ty "podivíny". A nevím jak vy, ale na obálce jsou inzerováni mj. The Killers a White Stripes. Já je tam teda neviděl. Původně ***, ale kvůli Bjork a závěru s Davidem Bowiem a Heroes dávám za **** ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Po zhlednuti tohoto dokumentu se mi do hlavy vkrada myslenka, jak dustojne natocit prurez jednoho z nejlepsich festivalu vubec. Pokud by to to melo byt formou kratkeho sestrihu vystupujicich, par rozhovoru a zeberu nepreberneho poctu lidi, tak by se mozna zavdecili tem, kteri uz o festivalu nekdy slyseli, ale rozhodne se tam nikdy nechystaji. Julien Temple se tu spise soustredil na celkovou atmosferu tehle legendarni akce, dal tu prostor radovym navstevnikum si uzit svych par sekund slavy a predevsim tu ukazal, cim se glastonbury lisi od ostatnich festivalu. Tahle udalost urcite neni pro kazdeho, festivalove mestecko si tyden zije svuj vlastni zivot a vy se mnohdy musite vyrovnat s neprizni pocasi, obrovskym poctem lidi, kteri meli to stesti a dostali se k listkum a berou to jako utek od sveho vsedniho zivota. Pravdou ovsem je, ze zadny zaznam nikdy nemuze vystihnout to, co prozivate na letnim festivalu nebo kteremkoliv koncerte, takze jenom zalezi jak se s timhle nelehkym ukolem zvladnete vyporadat. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Festival v Glastonbury je v tomto dokumentu bohužel primárně zkoumán ze společenského pohledu, hudba hraje pouze vedlejší roli. A proto je divák nucen sledovat zástupy vyčpělých hipíků, umazaných smažek a jiných odpuzujících individuí, která do kamery nesrozumitelně blábolí o rovné společnosti a lásce k bližnímu a k drogám. Nahé postavy válející se v blátě měly své jisté kouzlo na starém dobrém Woodstocku, Glastonbury je ale především hudební fenomén a nejvýraznější evropský festival současnosti. Temple se snaží vystihnout podstatu celé akce vším jiným než hudbou -dlouhé zmatené výstupy výše uvedených imbecilů jsou tu a tam prokládány krátkými záběry z koncertů. Většinma těchto hudebních záznamů je ovšem "standardní", při troše snahy mohli tvůrci bezpochyby najít daleko více "perliček na dně"... PS: Varování pro fanoušky nejlepší kapley současnosti - ač přebal DVD slibuje účast The Killers, v dokumentu se tato skupina vůbec neobjeví... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama