Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

easaque 

všechny recenze uživatele

po opakovaném shlédnutí musím snížit hodnocení na silnější 3* a tím ho dát téměř naroveň svému delšímu a mladšímu bratříčkovi. Atmosféra i zpracování jsou hodně dobré jen chybí jakékoliv vysvětlení té postapokalyptické situace, stejně jako co a proč se tam děje. Naštěstí ve filmu je to už nastíněno lépe. Kvůli provedení to stojí za podívání, ale nic hlubšího tam nehledejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Výborný, atmosférický a dokonca narozdiel od väčšiny krátkometrážnych filmov pôsobí ucelene. Objavil som ho na základe traileru na celovečerný animák 9, ktorý sa dúfam neobmedzí len na rozvinutie deja tohto snímku a nepokazí si to hovoreným slovom (predsa len to bude pôsobiť trocha inak keď do toho začnú postavy kecať). ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák z dílny Shanea Ackera. Devět minut dlouhý příběh z jakéhosi postapokalyptického světa ve mně zanechal rozpačité dojmy. Film sice můžeme vnímat pouze jako depresivní animák s dobrým koncem, ale něco mi říká, že příběh v sobě skrývá i hlubší myšlenku. Už jen když vidíte ty obrázky, tak to ve vás vyvolá zvláštní pocit. Ze začátku nevíte co od filmu čekat. Film je temný až hororový. Vyzdvihuji detailní práci se zvuky. Devítka v názvu je pro film symbolická – samotný příběh bez titulků a úvodu trvá devět minut, v příběhu se vyskytuje devět hadrových panáčků (hadrový panáček s číslem 9 + dalších osm duší panáčků je osvobozeno z amuletu). Snímek jsem zhlédl dvakrát po sobě, abych děj lépe vstřebal. Ackerovi se myslím bravůrně podařilo vměstnat do devíti minut nenásilnou formou příběh s pointou a myšlenkou, které mnohdy i celovečerním filmům schází. Nejedná se tedy o komerční slátaninu přeplněnou počítačovými efekty, ale o střídmé pojetí tématu zkušeným animátorem Shanem Ackerem. Tento film má pro mně hodnotu čtyř hvězd. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tyhle postapokalyptické filmy, s depresivní, nehezkou grafikou (nebo exteriéry - v případě hraných) a to se na mém hodnocení podepisuje. Grafika teda nebyla po technické stránce udělána špatně, ale zkrátka se mi nelíbila. Stejně tak mne příliš nezaujal ani příběh. Jak jsem psal na začátku, nemám tehle žánr ve filmu moc rád, ačkoliv ve hrách (např. Fallout) mi to vlastně nevadí... Zajímavé... Každopádně, zde dávám jen 2*. (A nesedí mi zde na csfd.cz teda to "krátkometrážní" - dle galerie se jednalo o film, který popisuji, ale měl teda něco přes hodinu. Holt asi se někde stala chybka...) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama