Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 6

Recenze (1 550)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

WALL-E je od teď v mém žebříčku jedním z nejoblíbenějších Pixarovských animáků. Absolutně jsem nevěděl, co od toho čekat, ale z nevábně vypadajícího robůtka se stal miloučký a vtipný kamarád, co pálí za jiným "applovským" robotem. Jak už to tak bývá, starý a ošuntělý popelář VALL-I má tu nejnekonečnější práci na světě a to zpracování obrovského množství odpadu po malých částech. Ovšem jednoho dne se mu poštěstí a na plaentu Zemi zamíří EVA, velice nepřístupná robotička. Akt svádění patří k vůbec nejzábavnějším částem filmu a budou se u něj bavit opravdu všichni. Tolik ladných pohybů, podpořených skvělou animací, jsem v animáku už dlouho neviděl. Dojem nekazí ani příliš velkolepá druhá část, i když si všichni budou užívat zejména tu první. Tohle se vážně povedlo! ...100% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Najlepsi animovany film + 2 nominacie: Hudba / Zvuk _______ Stale obdivujem a asi aj stale budem obdivovat tvorcov takychto animakov, ktori sa nesnazia vymyslat a natacat pribehy iba pre deti, ale rovnako dokazu zaujat aj dospelych, samozrejme pokym nemaju nic proti animakom. Dokonca ani moja mama nema rada animaky a donutil som ju pozriet si RATATOUILLE (2007), ktory sa jej jednoducho pacil a bavila sa cely film. VALL-I je jednoducho robot, ktory ma strach a dokaze citit podobne ako aj moj oblubeny Johnny 5 z filmu CISLO 5 ZIJE (1986). Trosku som mal pred filmom obavy, ci osamely robot nebude trosku nudny, ale tvorcovia pre kazdu minutu vymysleli nieco, cim som sa ani chvilku nenudil, hlavne ked na Zem prisla robotka menom Eva, do ktorej sa hned zalubil, len hlavne aby mu neusla niekam prec do vesmiru :-) Animacia je taktiez nadherna, bolo vidiet, ze si tvorcovia dali namahu. Pacili sa mi aj odkazy na filmy HELLO DOLLY (1969), dalej v podobe jednej z melodii a valcika na sci-fi 2001: VESMIRNU ODYSEU (1968) alebo hlas pocitaca v podani Sigourney Weaver, ktora sama musela pocuvat pocitac na vesmirnej lode vo VOTRELCOVI (1979). V skratke je to pekny mily filmik, ktory si urcite niekedy v buducnosti este raz rad pozriem. ________ Ben Burtt - (VALL-I) +++ Elissa Knight - (EVA) +++ Jeff Garlin - (kapitán) +++ Sigourney Weaver - (hlas počítača vesmírnej lode) +++ Producenti: John Lasseter, Jim Morris +++ (Videl v kine 30.09.2008) +++ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyzkoušejte modrou, je to nová červená." Dovede konzumní reklamní společnost Zemi k sebevraždě? Nevím, ale maká na tom opravdu svědomitě. Já tedy nejsem žádný ekologický aktivista ani terorista, ale němý Vall-I mi mluví z duše. Navíc mě baví svým blbnutím s hasičákem, podprsenkou nebo pingpongovou pálkou. Je s ním zkrátka sranda, jeho agitace není příliš vlezlá a jeho jízda mimo vyznačené pruhy je dokonalá. Je to prostě rebel a já mu fandím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jeden z nejlepších animáků všech dob. Scifárna, která v sobě nese náznak poselství, náznak romantiky, náznak dobrodružna a hodně emocí. Celé je to servírováno v podobě, která je srozumitelná dětem a zároveň neodrazuje dospělé, skvěle naanimováno a taky parádně hudebně podbarveno. Vidím to na takových 90%. Btw. Po tomhle filmu asi přehodnotím svůj vztah ke švábům. :-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Krásný romanticko - akční animák. Ani mák výhrad. Zdaleka nejde jen o film pro děti, bavit a dojímat se budou všichni. Láska čistícího robota VALL-I (s něžným vzhledem podobným Spielbergovu E.T.-mu) na zdevastované Zemi k robotce Evě, boj za zachování rostlinky a obnovení života na Zemi, tlustí zdeformovaní lidi v kosmické lodi neobratně se stavějící na své nefunkční nohy, ale přesto bojující s řídícím systémem o své právo rozhodovat včetně rozhodnutí o návratu na Zem. Spousta trailerů je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/231646-valli-walle/videa/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Pracovní název filmu byl „Trash Planet“. (Ruuzha)
  • Původně bylo počítáno s tím, že VALL-I bude mít na horních končetinách lokty. Ty však působily divně a posléze byly odstraněny. (Olík)
  • Axiomův FTL pohon je sice nazýván jako hyperpohon (v originále hyperjump), ale animace odpovídá spíše startrekovskému warp pohonu, který využívá jiný princip. Za hyperpohon se obvykle označují cesty jinou dimenzí, ve které neplatí zákony relativity, což umožňuje letět rychleji než světlo, nebo s jinou topografií, takže cesty jsou jednoduše kratší. Naopak warp pohon (teoretický princip v reálném světě je znám jako Alcubierre drive) je vysvětlován jako deformace časoprostoru v bezprostředním okolí lodi, což de facto zkracuje délku, kterou je nutné urazit, aniž by bylo nutné překročit rychlost světla. Kromě toho se ve sci-fi objevuje ještě cestování červí dírou, které umožňuje cestovat na jiné místo prakticky okamžitě, ale obvyklé je, že takový pohon je velice náročný na energii a můžou jím být vybavené jen velké lodě (byť s sebou někdy při skoku mohou vzít i menší lodě) či stacionární struktury (obvykle nazývané jako „hvězdné brány“, „skokové stanice“ apod.) (vojtaruzek)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama