Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kusturica opět pracoval svérazně jak s režií tak scénářem.Klasika.Z jeho tvorby nemám pocit že si z lidí na Balkáně dělá srandu  ale že ti lidé si to tam užívají.Na rozdíl z dojmu z našich filmů.Kusturica nepreferuje nějaké velké okecávačky ve scénáři  aby tím zabil čas ale věnuje se akcím, což je velmi náročné vzhledem ke stopáži filmu.Jednou na kopci jednou v nížině=neustálé přesuny.Žádné zdlouhavé,unylé pohledy do kamery ale pěkně se maká....Naposledy Kusturica natočil film v roce 2016 a pak ho to asi přestalo bavit .Lidem se tam změnily asi hodnoty. ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Kusturica míří do mé TOP10!!! Jeho přístup a pojetí filmu od základu bortí všechny zažité filmové zvyklosti. Ačkoli Závěť není vyloženě film, pro který bych si běžel do DVD shopu - pokoukání je to jedinečné. Zase geniální práce se zvířátky, postavy, hlášky, scénky, bomba přestřelky, šílený konec... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobnější důvod vzniku filmu byly 60. narozeniny filmového festivalu v Cannes. Noví diváci a fanoušci Kusturicových komedií si mohli zamluvit sedadlo v první řadě zatímco diváci, kteří už nějaký jeho film viděli mohli žádat o zlevněné sedačky. Je to smělý a hlučný film, schizofrenicky rozdělený. Příliš karikované postavy, aby byly brány vážně a příliš násilný, aby se dalo smát. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Presne kvôli blbcom ako Kusturica má dnes Bosna čisto inštrumentálnu hymnu, aby sa náhodou žiadne etnikum neurazilo. Na staré kolená mu začalo hrabať, je z neho nacionalista a srbskými vlajkami sa to tu len tak hemží. K tomu zoofília, pedofília, ako nič. No neviem, toto mi v tom filme veľmi nevoňalo. A že kvôli týmto excesom Srbi vyzerajú ako úchyláci, to Emira netrápi? No nuda to každopádne nie je a graduje to do klasického kataklyzmického finále. Marija Petronijević je zrejme najkrajšia žena, akú momentálne poznám. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Wau...nevím, co k tomu říct, naprosto úchvatné, neskutečně zábavné a vcelku dost nečekané, zajímavé a především něco absolutně netradičního pro západoevropskou, americkou či asijskou kinematografii. Tohle opravdu mohli natočit jen Srbové asi...v životě jsem viděla snad jen jeden snímek, který mi charakterem a vtipem tento připomínal a to byl ruský svéráz. Ale tento snímek byl ještě lepší protože nebyl jen o chlastu a rybolovu (no spíš jen o chlastu). Bavila jsem se od začátku do konce, nenašla jsem tu ani jedno hluché místo, které by tam bylo zbytečné. Ten dědula neměl chybu......P.S. myslím, že se teď asi zaměřím na tohoto zajímavého autora Kusturicu a pokusím se objevit určitě nečekanou krásnu balkánských filmů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)

Reklama

Reklama