Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První setkání s Emirem Kusturicou jsem měl u filmu Černá kočka bílý kocour, který mě strhnul a od té doby jsem jeho tvorbu začal sledovat. Bohužel od té doby mě jiným filmem nedokázal tolik vtáhnout a přestože se Závět a minimálně její konec "kočce" blíží asi nejvíce, nebylo to prostě ono a jako celek film úplně nefunguje a nebaví ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nevím no, hezky se na to kouká, je to plné originálních nápadů a vtipů, ale mám pocit, jako by Kusturica tak trochu vykrádal sám sebe. Není to nic nového, co jsme u něj ještě neviděli. Stále se pohybuje na pomezí poetiky a kýče, přičemž tentokrát se mi zdá, že se výrazně převažuje kýč. Navíc je film asi tak o 20 minut delší než měl být. Každopádně je mi Kusturicův styl stále sympatický. Opravdu se s ničím nepáře, neřeší nějakou politickou nebo náboženskou korektnost a prostě se baví. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Připojuji se k některým komentářům, že Zavet zavání Troškou. S tím, že první, vesnická část připomíná balkánské, bláznivější a přesto duchaplnější Slunce seno… a je nadmíru zábavná. Děda s vnukem jsou sympoši první kategorie a já okamžitě nasála pětihvězdnou atmosféru za rytmů jugo diska Stribora Kusturici. Bohužel pak se dostaneme do města a ta druhá, akční půlka se z části zvrtne v retardovaný zmatek ad absurdum, kdy některé gagy jsou v jejich nespoutanosti skoro až k pláči. Ano, základem Kusturicových filmů je velký kravál, nadsázka, satirická výpověď a přehánění kam až oko dohlédne. A rozhodně se nebojím, že panu režisérovi někdy dojde dech. Ale asi by si měl dát pozor, aby jeho umělecké vejšplechty nezačaly pomalu překračovat hranice vtipnosti a únosnosti v nedozírno, jinak se tomu bude smát už jen on sám. A jak je známo, kdo se směje naposled, ten má nejdelší vedení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Senilný Kusturica v akcii alebo Kusturica si natáča svoju "českú komédiu z 90tych rokov". Jedno veľké nevkusné trápenie a to od odporného vizuálu, strašnej réžie, mizerných hercov (!), cez nezmyselný príbeh a primitívny humor až po akože myšlienku o tom, ako sú chudáci Srbi vykorisťovaní Američanmi a na ich strane sú len cirkev, alkohol, kurvy, zbrane a holohlaví kamaráti. Točil to fakt ten istý človek, čo točil Underground a Dom za vešanje? ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

JohnnyD to sem napsal za mě. A celkem trefil i hodnocení. Já to narozdíl od něj nedokoukám. A přidávám přesvědčení, že je to okoplej, špatně pochopenej Jakubisko. Netočit to Kusturica, tak je tady ta Troškovina v černejch. Takhle to má aktuálně nesmyslných 75%. Kusturicu jsem měl přesně do dneška v režisérské TOP10. Byl to omyl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))

Reklama

Reklama