Reklama

Reklama

Kigeki

Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Japonsko, 2002, 10 min

Obsahy(1)

Děj tohoto krátkého snímku se odehrává ve válce za nezávislost Irska. Pětiletá dívka, na jejíž rodnou vesnici táhne anglická armáda, hledá spásu u legendárního šermíře, který však nenabízí své služby zdarma... (Komprimus)

Recenze (28)

DISHOA 

všechny recenze uživatele

Příběh se dá shrnout přesně tak, jak napsal Artran - doopravdy není to nic složitého. Ovšem většina dnešních celovečerních filmů má chabější děj a Kigeki má velké plus a tím je atmosféra a mystičnost, která se dá tušit a přesto ji cítíte naplno. Možná to dělá překrásná hudba, moc pěkná stylizace nebo spojení s knihami. Každopádně Kigeki funguje a zapůsobí na vás, ať už jakkoli. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Často vám dá desať minút totálne vypointovaného kraťasu viac než v dnešnej dobe väčšina prázdnych filmov a potreby labužníka sú behom tejto chvíle uspokojené aj na celý deň (dni). A tento patrí k nim. Prakticky všetko už napísal 'Matty', mňa len mrzí, že práve na úkor iných sračiek sa takéto ku nám bežne nedostane a určite je toho oveľa viac. 90%. ()

Reklama

Aniko 

všechny recenze uživatele

Takovéhle pohádky já ráda (pohádka=jednoduchý příběh, který pochopí i malé dítě). Kresba, na kterou se mi hezky kouká, příjemně nadabovaná japonština, která se mi moc hezky poslouchá, romantická-melodramatická-teatrální? - nevím jak už bych se jinak vyjádřila - atmosféra, tvořená "barevností" a hudbou, je něco, co se mi líbí, přestože to může urážet něčí vkus. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak to ti Japonci jenom dělají? Jak dokáží vybudovat na tak malém prostoru film s natolik pohlcující atmosférou? Silný příběh sice začíná slovy „I’ll find you and I’ll kill you“, ale má netušenou myšlenkovou hloubku. Je o přátelství, o magii knih i o tom, proč dnes lidé tolik nečtou. Ačkoliv se odehrává v Irsku, svou atmosférou mnohem více připomíná smyšlené místo, které nabývá jasnějších kontur teprve po zapojení divákovy fantazie. Čímž Komedie (název je nesmyslný jen do poslední minuty) unikátním způsobem vzdává hold všem literárním dílům, sama je totiž jako jedno z nich pojata. Rozhodně tím ale nechci podceňovat roli nádherné hudby a unikátní animace. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nakazawa je korunovaný génius. V stredovekom Írsku, okupovanom anglickými vojskami, kde sú slová a smiech zakázané, prichádza malé dievčatko za čiernym šermiarom s prosbou o pomoc. Šermiar má jednu zvláštnosť - za svoje služby požaduje podivné knihy určitého žánru. Nádherne spracovaná poetická legenda s jednoduchou, sympatickou animáciou, krásnou hudbou a nezabudnuteľným príbehom. 100% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama