Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný, často zaujímavý "hraný" dokument. Je ale príliš naivný, občas smiešny, hrúza nezmyslov, dianie zaujme akurát tak 10-ročné deti. Hlavne neustále používanie dreva je sranda-obrovský krokodíl (asi 30 m dlhý, už si nepamätám), chytený do pasce, kde sa zužuje "ohrada" z drevených kolov, zviazaných povrazom, 20 centimetrov v piesku...Alebo T-Rexy, ktorí sú za plotom z dreva? Taktiež opakujúce sa tie isté zábery...Celkovo poviem, že je to pekný pokus o dokument, ale nefunguje, hlavne je príliš amatérsky. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, v ktorom sa Nigel Marven pomocou časovej brány presúva do histórie a snaží sa odtiaľ priviesť do súčasnosti niektoré známe i menej známe prehistorické zvery. Pre dospelého diváka Prehistorický park zrejme taká zábava nebude, no pamätám si že ako dieťaťu sa mi tento pseudo-dokument nesmierne páčil. Zaujímavý bol najmä kvôli spracovaniu- nešlo o typicky náučné dielo ale skôr o dobrodružný seriál s prvkami dokumentu. Efekty sú na podobný typ dokumentu postačujúce, o vyhynutých zvieratách sa čo to dozvieme a celkovo ide o také neškodné vzdelávanie hravou formou, pri ktorom sa netreba nad všetkým zobrazeným a ukázaným zamýšľať do veľkej hĺbky keďže historická presnosť faktov a súvislostí nie je u Prehistorického parku tým hlavným cieľom. Slabšie 4* a 70%. ()

Reklama

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Prehistorický park je seriál, který přesně vystihl to, co jsem si přála, aby bylo někdy natočeno :). Výtečný nápad jak se pomocí jednoduchého principu dostat do minulosti a přivést tak prehistorické a jedinečné tvory do současnosti a zachránit je před vyhynutím. Pozorovat je a pokusit se jim vybudovat nový domov podle jejich potřeb. Prožívat s nimi strasti i radosti - pečovat o ně, poznávat jejich vrtochy, nálady a neduhy.(stříhání mamutí srsti na léto, zklidňování triceratopse, ohlídání nové rodinky, udržet titánosaury v ohrádce:-) odchytávání oviraptorů, útěk na poslední chvíli s t-rexíky, vybudování hmyzího ráje). Leckdy ošetřovatelský tým nestíhá ale snaží seč může aby se tvorečkové cítili jako doma. Moc hezky se mi na to kouká a tu zoo bych někdy navštívila :-) Humorná cesta za poznáním a nápad vzít tradiční informace trochu jinak. Jako bonus k tomu sympatický průvodce, který nás provádí tímto podivuhodným světem. Viděno: 6 epizod ze 6 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milovníci Putování s dinosaury jistě nebudou v soudech tak přísní. Samozřejmě - Prehistorický park kvalit tohoto skvělého dokumentu BBC nedosahuje. Některé animace byť skvěle zasazené do reálného a atraktivního prostředí vypadají hodně animovaně. Ale toho si všimnete jen v pár případech celé série. Pokud se odprostíme od myšlenky, že brána času je nereálná a chování (držení) dinosaurů v ZOO po vzoru Jurského parku také, máme tu skvělý rodinný dokument. Pro rodiče, jejichž předškoláky a školáčky zajímají dinosauři je těchto šest dílů ideálních. Putování s dinosaury je zpracováno s vědeckou přísností a ač je skvěle zpracováno, děti u toho nevydrží. Tady má příběh hlavně díky sympaťákovi Nigelovi Marvenovi hrdinu, který podniká dobrodružné výpravy do minulosti napříč pravěkem... Nigel tak zachrání nejen T-rexe, ale i třeba mamuta, setká se pravěkými lovci, obřími stonožkami atd... Ujíždění land Roverem před běžícím dinosaurem.. to hned tak v dokumentech nevidí. Jsou zde i humorné postavy přímo v parku - ošetřovatel Bob atd... A při tom se samozřejmě děti dozví zajímavosti o dinosaurech, době ledové, oteplování atd... Já osobně byl velmi spokojen. * * * * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dokument/film který neví co chce z těchto dvou artiklů vlastně být. Akčně laděný dobrodružný film? Nebo dokument laděný s fikcí? Po dokoukání jsem byl lehce v rozpacích, docela těžko se mi hodnotí, po dokončení filmu jsem moc nelitoval, ale zase jsem neskákal radostí. Navíc film má na BBC docela slabé efekty a tak nám nezbývá nic jiného než jen koukat na dokument který nám už nepřinese nic nového. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno