Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Áno, skutočná tvár Ameriky a k tomu plné šuflíky psychofarmák! Chorobné vzťahy, v ich centre stoja dve ženy, ktoré si práve prechádzajú ťažkým obdobím života. Ťažké obdobie v chorej spoločnosti sa však zvykne pretiahnuť, trvanie tak asi od 12 do 80 rokov... A počet spisovateľov na km štvorcový v USA láme asi všetky rekordy. Len neviem, kto tam tie knihy číta... ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá psychologická průprava po niterním světě sebe samého... aneb Do svého zrcadla se neodvážím pohlédnout, raději prozkoumám tebe. Margot at the Wedding je hodně zvláštní film, který zanechá hodně zvláštní pocit. Nicole Kidman jako nevyrovnaná Margot, která nekritizuje svou sestru, ale spíše sama sebe, je perfektní a Jennifer Jason Leigh jako Pauline, která k ní chtě - nechtě shlíží, rovněž. Tohle není svatba podle Margot, ale Studie Margot. A to vydařená. 3 a půl. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto že bola komédia? To skôr tragédia, že také skvelé herecké obsadenie premárnili na takýto podivný film. A pritom ten scenár nebol vôbec zlý - práveže to mohol byť celkom dobrý film: pochybná svadba, rodinné napätie, rivalita sestier, strastiplné dospievanie detí bez otcov... A napokon sa z toho vykľul úplne fádny film, ktorý síce mal pointu, ale to spracovanie bolo úplne vysoko podpriemerné (podobne ako Baumbachove predchádzajúce "veľdielo" Greenberg). Opäť raz nevyužitý potenciál - ako ten scenáristický, tak aj herecký. Aké márnotratné... Inak, v tom filme mi asi každý z nich prišiel tak trochu psychicky narušený, no každý tak trochu iným spôsobom. ()

katchi odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Vážně nechápu o čem film byl, co byla hlavní myšlenka. Jen vím, že to bylo příšerné. Všichni byli retardovaní a hádaví. Nicole Kidman byla nesnesitelná. Vypadala jak nějaká 55 letá Máňa z kravína, hrála strašně a chovala se jako psychopatka. Hlavně ten film už nechci nikdy vidět. Doslova jsem ho protrpěla. Ani pohled na polonahého Jacka Blacka mě příliš nepotěšíl :D ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal něco jiného... Od Noaha Baumbacha bych očekával trochu více lehkosti. Ta scházela, ale aspoň se tam mohlo něco dít, ne jen stavět na tom, že v tom hraje Nicole Kidman. Navíc se o tom (i přes info zde) asi nedá říci, že je to komedie. Jediné, co film pozvedlo bylo herectví Jennifer Jason Leigh a občas dobré dialogy. Ale jen občas - představoval bych si je v celém filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech New Yorku včetně Bronxu. (Terva)
  • Na scénáři k této dramatické komedii se podílel francouzský režisér Eric Rohmer. (Agoran)
  • Film získal v roce 2007 na filmovém festivalu Peníscola Comedy 2007 dvě ceny, a to v kategorii nejlepší herečka (Jennifer Jason Leigh) a nejlepší režie (Noah Baumbach). (Terva)

Reklama

Reklama