Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na laciné béčko je to dobrý film a mezi Van Dammeho snímky posledních let rozhodně kvalitativně vyčnívající počin. Je to de facto návrat do 90. let, kdy Van Damme ještě figuroval ve fyzických akčních scénách a jeho filmy měly (v rámci béčkové logiky) koherentní scénáře. Za posledních deset let Van Dammeho kariéry něco takového dokázal jen Ringo Lam v Pekle. Navíc překvapí známky nadsázky v první polovině filmu, kdy hrdina poznává různé postavy v hraničním zapadákově a narušuje tamní zažité vztahy. Ohromné překvapení ale skýtá výprava filmu, neboť děj je zasazen na hranici USA a Mexika, ale přitom veškeré natáčení probíhalo v Bulharsku. Ale nebýt příliš specifické evropské krajiny patrné v některých velkých celcích a jedné scény s autobusem Karosa, tak by to nebylo vůbec poznat! Bulharští profesionálové (pracovali například i na „The Black Dahlia“ Briana De Palmy) odvedli opravdu vynikající práci. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Pastýř velkým zklamáním. Film se má odehrávat v Novém Mexiku, ale natáčen byl v Bulharsku a bohužel jsem to mohl poznat v mnoha scénách. Příběh by na akční film nemusel být špatný, ale scénář je strašně hloupočký. Souboje mohly mít díky JCVD a Scottu Adkinsovi velký potenciál, ale nakonec jsem se dočkal jen přehnaných kopanců a mlácení do ksichtu. Přestřelky jsou bohužel také dost špatné. O v režii se nechci ani bavit. Jsem fanda JCVD, ale tohle fakt stojí za starou bačkoru, To i ten Teror ve vlaku a Inferno byly lepší. Jean Claude je zase v bahně B-produkce, bohužel jen 40% Například Seagalova Smrtící zbraň ze stejného roku měla rozpočet jen 10 milionů, má tady jen 53%, ale je mnohem lepší. Fakt nechápu, jak všichni nadávají Seagalovi, když jeho filmy jsou mnohem lepší než Pastýř... Copak vám stačí jen bezduchá a nerealistická akce? ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Devadesátý léta jsou už dávno pryč, o tom žádná, a tak děda Van Damme natočí už jen sem tam nějakej dobrej filmek. Tenhle ale patří bohužel k těm horším, protože tohle je "vandammovský" béčko jako vyšitý a v půlce jsem usnul. Má mnohem lepší filmy, kultovní pecky, na který nedám dopustit ani dnes. Já ho mám rád. Díky aspoň za skvělej duel se Scottem Adkinsem! Na to jsem čekal dlouho. A Florentine by měl radši místo tohodle chrlit jedno Undisputed za druhým, protože ty mu sakra jdou. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Děj je opravdu ukrutný a v některých pasážích i celekem nelogický a v jiných zase klišovitý. Jean-Claude je už starší unavený pán, což prozrazují pytle na mrtvoly pod jeho očima, ale furt je ještě mrštný a pohyblivý, když se k tomu přidá rychlí střih a zrychlovačky/zpomalovačky, tak je to i zajímavé. Isaac si přitáhl opět akčního bíjce číslo jedna Scotta Adkinse, který zase řádí jak ve vzduchu, tak na zemi, i když nedostal tolik prostoru jako v Undisputed II (je to ale pochopitelné jde tu hlavně o JéCéVéDé-čko). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zase jednou půjdu proti proudu:) Shepherd sice znamená dvě třetiny nic moc zábavy, ale poslední část to celý vynahradí, sama by si zasloužila čtyři hvězdičky. Konečně Van Damme a nějaká pořádná akce. Naopak Adkins se zdaleka nepředvede tak, jak by měl a uměl. Chvílema je to rádoby vtipný, chvílema ohraný, chvílema nijaký, ale co... tyhle filmy si vyžadují svůj vlastní přístup, dal bych 3*. Nakonec dobrá zábava. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)

Reklama

Reklama