Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Máš jemné ruky?"Zarobíš balík...Jeden z filmov, ktoré dostali na Karlovarskom festivale najväčší aplauz, jeden z tých na ktorý bol problém kúpiť lístok. Jeden z tých, ktorý nepotrebuje zvučné mená, triky ani závratný rozpočet. Jeden z mála, ktorý si vystačí originálnym nápadom (kto by chcel stretnúť mamu v bordeli?) a dobrými hodnovernými dialógmi. Herci, aj keď nie veľmi známy, ale výborní, okrem hlavnej predsaviteľky, sa mi páčil Miky (Manojlovič). Výborne zobrazená bezvýchodisková atmosféra z pohľadu človeka po päťdesiatke, dobrá hudba, smutný príbeh, ktorý odľahčuje pár vtipných scén.Film, ktorý môže byť drámou i komédiou, pre Irininho syna kľudne aj horor, sonda do rôznych spoločenských vrstiev, či love-story. Prirovnať ho možno k Billy Elliotovi, či Little Miss Sunshine, ktoré som náhodou zhliadol po sebe. Vždy mám bližšie ku komornejšie ladeným snímkom, takže by som si prial aby vznikalo viac takýchto filmov. Film 90%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které mě nutí k zamyšlení. Ano, všichni rádi tvrdíme, jak bychom pro své děti a nejbližší byli schopní nejvyšších obětí, ale co když se ukáže, že zemřít je mnohem snazší, nežli odhodit sebeúctu? Ale pokud by Irinina snaha nebyla zbytečná, pak i ta třešinka na dortu v podobě měkkosrdcatého majitele nočního klubu s tváří Mikiho Manojloviće by mohla chutnat dokonale.90% ()

Reklama

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Doufal sem, že film je podle skutečný události - bohužel nebyl, ale tak to nevadí, alespoň si scénarista mohl pořádně vyšperkovat příběh - tajně sem teda doufal v nějakou kulišárnu na konci: jakože například Irina v kabince nevědomky vyhoní vlastního syna, nebo že svym masturbačnim umem vyžene z vnukova penisu zákeřnou nemoc a on se uzdraví .) ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Takovou babičku bych také chtěl. Babička z malé vesnice, kde se každý zná s každým potřebuje sehnat hoodně peněz pro svého těžce nemocného vnoučka. Nic nemá, nic neumí, ale má jemné ruce. Najde práci, kterou její šéf eufemisticky nazývá hosteska. Dostane umělecké jméno a je VELMI úspěšná a najde i to, co hledá každy z nás, dokonce i Ti, kteří nechtějí žít ordinérní život. Irina Palm(ová) mě pobavila i zamrazila a velmi jsem si užíval kvalitní filmařský zážitek. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

dobrý film... avšak na mě vrhal příliš depresivní tóny... cože anglická kinematografie dost dobře ovládá (už jako v Do Naha! kde je tedy víc humoru je cítit dělnické prostředí plné zoufalství)... tady mě nejvíc deprimovala hudba, jsem rád že jsem Irinu viděl a vůbec to není špatný film, je to téměř dokonalý film... ale v tuto chvíli nemohu dát víc ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama